Ограничения срещу коронавируса на национално ниво за момента не са

...
Ограничения срещу коронавируса на национално ниво за момента не са
Коментари Харесай

Не са необходими мерки на национално ниво, обяви здравният министър

Ограничения против ковид на национално равнище за момента не са нужни, заяви министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова. 

14-дневната заболеваемост варира в другите области на страната. От 265 на 100 хиляди души – до 2369 души на 100 хиляди души в Благоевград. 

Здравният министър изясни, че тези огромни разлики се обуславят от разнообразни фактори. Затова всеки Областен щаб според от ситуацията взема ограничения на районно равнище. 

Мерките, които ще се вземат в регионите с по-голяма заболеваемост, предстоят да се вземат след 5 дни. Това са областите София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора, Бургас. Тези ограничения ще бъдат взето на регионално равнище. Максимално е отразено желанието на Образователното министерство да бъде непокътнато присъственото образование на децата от 1 до 4 клас, заяви пред " Нова телевизия "  Сербезова. 

Министърът на опазването на здравето още веднъж прикани хората да се имунизират. " Над 90%, които стигат до банкет в интензивно поделение, не са имунизирани. Искам да насочва зов – да се увеличи имунизационният обсег. Ваксините не ни пазят на 100 % и никой не го е твърдял, само че ни пазят от тежко протичане на болестта ", означи Асена Сербезова. 

Тя съобщи, че на този стадий документът за антитела не отпада. От 1 февруари зелените документи ще важат 9 месеца

" Валидността на зелените документи ще бъде в границите на 270 дни от 1 февруари, каквито са рекомендациите на Европейска комисия. На този стадий удостоверението за антитела не отпада. Така валидността на документа за хората със приключен имунизационен курс ще важи 9 месеца. В момента се разисква и сходен период за хората, които са преболедували и за тези с антитела ", посочи здравният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР