Ограничен е пожарът в землището на хасковските села Съставът, който

...
Ограничен е пожарът в землището на хасковските села Съставът, който
Коментари Харесай

Радев: Съставът на терен в района на пожара край Кресненското дефиле остава на място

Ограничен е пожарът в землището на хасковските села

Съставът, който е на терен от през вчерашния ден в региона на огромния пожар край Кресненското дефиле, остава на място и продължава битката с огъня, заяви на следващия брифинг с медиите министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Вертолетите през днешния ден ще бъдат пренасочени, няма заплаха за селата и хората от селата Ощава, Сенокос и Влахи.

Полицията реализира разпоредените ограничения за инспекции на влизащите в селата и този режим остава за осъществяване. В селата продължава да няма ток, ограничаването е поради сигурността на хората в региона под 20-киловолтовия далекопровод.

По пътя има известно задимяване, само че то е лимитирано и трасето на основния път е проходимо, като с нараснало внимание би трябвало да се кара изключително при прекосяването през тунела край Кресна, който остава неосветен.

Навсякъде са разпределени полицейски чиновници, в това число до Кулата. Оперативният щаб ще работи на място още най-малко няколко дни. В страната има към 220 пожара през денонощието. Ограничен е пожарът в землището на хасковските села, заключи обстановката министър Радев.
Стремежът ни бе да не допуснем заплаха за живота и здравето на хората и разпространение на огъня към парк Пирин, все още и двете задания са изпълнени, сподели шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов.

Сериозен проблем основава регионът директно над Кресненското дефиле и на стадия всички старания са ориентирани натам. Добре се развива обстановката в посоката към с. Влахи - в огромната си част пожарът там е стеснен, само че остава едно огромно огнище. 560 души работят на терен - пожарникари, военни, горски чиновници, 40 локални доброволци, като чакаме още толкоз от София и Пловдив - те са доброволните ни пожарникари /извън спешното звено на столицата/, които са подготвени, добре готови и комплектовани. С идването им на място те се записват, минават къс инструктаж.

Логистиката на стадия е доста добра, добави министър Валентин Радев. Няма проблеми с обезпечаването на храна, питиета, удостовери регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР