Ограничен брой зрители ще бъдат допуснати да гледат на живо

...
Ограничен брой зрители ще бъдат допуснати да гледат на живо
Коментари Харесай

Евровизия 2021 ще има ограничена публика

Ограничен брой фенове ще бъдат позволени да гледат онлайн песенния конкурс Евровизия в залата „ Ахой Арена “ в Ротердам, Нидерландия, като част от опит за Ковид-19, заяви Ройтерс.

Конкурсът е част от поредност събития онлайн, проведени в страната в театрални салони, конгресни центрове и футболен стадион пред дребен брой фенове и при прецизно наблюдаване.

През февруари уредниците на песенния конкурс споделиха, че ще има някои събития при съблюдаване на обществена отдалеченост, само че не прецизираха дали ще бъде допускана аудитория онлайн на концертите. Миналата година състезанието беше анулиран поради пандемията.

Максимум 3500 души, живеещи в Нидерландия, ще могат да гледат шестте подготовки, двата полуфинала и финала в интервала от 18 до 22 май. Всички фенове, искащи да бъдат в публиката онлайн, ще би трябвало да са минали тест за новия ковид и той да е негативен, посочи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През идващите седмици ще стане ясно по какъв начин ще бъде изработен асортимент на публиката. Правителството на Нидерландия разгласи, че си резервира правото да отдръпна разрешението за наличие на аудитория, в случай че броят на инфекциите в страната се усили доникъде на май.

В Нидерландия бе въведен локдаун от средата на декември и към този момент няма изгледи за разхлабване на ограниченията.

Преди дни в Барселона бе проведен концерт пред 5000 души аудитория като опит за възобновяване на културния живот в изискванията на пандемия.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР