Оградата на българо-турската границата прилича на швейцарско сирене – дупка

...
Оградата на българо-турската границата прилича на швейцарско сирене – дупка
Коментари Харесай

Възраждане: Оградата на границата прилича на швейцарско сирене – дупка до дупка

Оградата на българо-турската границата наподобява на швейцарско сирене – дупка до дупка е. Това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ и ръководител на парламентарната група на партията Костадин Костадинов. Депутати от групата демонстрираха парче железна мрежа в коридорите на Народното събрание, за което настояват, че е от възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница, което съгласно тях е в доста неприятно положение, а граничните служители на реда се постанова да го ремонтират с подръчни средства. 

По думите на Костадин Костадинов има цели сектори по границата, където са ситуирани незаконни биваци на преминаващи мигранти. „ Целият терен от устието на река Резоска до Тунджа, тъй като това е секторът, по който минават най-вече незаконни мигранти, наподобява на едно голямо бунище. Там незаконните мигранти минават, както си желаят и по какъвто си желаят метод “, счита Костадинов. 

Той още веднъж упрекна актуалното постоянно държавно управление, че е „ сключило договорка “ с Австрия против отчасти влизането на страната ни в Шенген за водните и въздушните граници.  

От „ Възраждане “ насочиха и въпроси към българското държавно управление и премиера Николай Денков. „ На базата на какво българското държавно управление чака пълноправно влизане в Шенген, щом на границата ни непознатите граничари са колкото нашите? Знае ли някой, че нашата граница се пази от непознати полицейски патрули с непознати коли? Имаме съглашение с „ Фронтекс “, само че то е за вътрешността. Аз с очите си видях граничен патрул на унгарската полиция, с унгарска кола. Има румънски, гръцки, австрийски и естонски патрули. Това е срам “, счита Костадинов.

„ Какъв е броят на лицата, за които България е виновна и които Австрия ще изпрати назад? На това нямаме отговор “, попита още водачът на „ Възраждане ". Той цитира данни от Агенцията за бежанците, съгласно които, по думите му, потенциалът на бежанските центрове е напълнен над 80 на 100. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР