Ограбена България намира пари за бежанците, а Виена иска да

...
Ограбена България намира пари за бежанците, а Виена иска да
Коментари Харесай

Лицемерие е думата, с която трябва да запомним 2022 година

Ограбена България намира пари за бежанците, а Виена желае да си яде сама шницелите

Първо е лицемерието, което докара войната на Путин против Украйна. Ако не бе лицемерието, че горенето на природния газ е въглероднонеутрална технология, нямаше цяла Европа, пък и съвсем целият свят да са заменили въглищата с природен газ. Което не е правилно, тъй като природният газ фактически има малко по-малък въглероден отпечатък, само че не и нулев както са същинските веита, написа.

Това двуличие обезпечи на Путин достъп до безграничен запас. И вместо да направи златно биде на Алина Кабаева като един елементарен сатрап, той бе налегнат от фикс идея да превзема Украйна и света.

Последвалите газови наказания са друго лице на същото двуличие. Защото, въпреки газовите доставки от Русия да са глобени, на практика не са спрени покупко-продажбите за експорт на злато от Кремъл. Парите, които е натрупал Путин, с цел да финансира войната, са складирани под формата на златни кюлчета, физически съхранявани на територията на Руската федерация, и в този момент войната се заплаща, като вадят по малко от чекмеджетата. Уж към този момент има ограничения и против търговията със злато, само че откакто починаха толкоз хора и светът изпадна в безпорядък.

Разбира се, най-бруталното двуличие е това, че съветски компании изнасят съветски петрол за Украйна, с който се движат всичките тези хаймарси, с които героичните украинци не се дават на съветската мечка.

Другото двуличие са бежанците. Ние и другите европейци одобряваме украинки на драго сърце, тъй като те са бели и красиви и в главите ни стои мисълта, че някак можем да се възползваме от тях. Докато бедните младежи от Афганистан и Мароко не ги желаеме, тъй като се опасяваме те да не се възползват по прелестен за тях метод от нас или от нашите дами.

Ако парите, които Европа харчи за защита на границите си, се върнат към някогашните им колонии, светът би бил едно по-добро място.

Проява на същото двуличие е неприемането на България и Румъния в така наречен шенгенско пространство. Всъщност измислянето на Шенгенското съглашение не бе да се пусне свободното придвижване на хора, хрумвания и вложения, както са мечтали бащите, създатели на нашия съюз. А да се направи ново ограничаване, т.е. в съюза официално да се случват някакви работи - едни да излизат, други да влизат. Но Великите сили да не се мешат с някакви други не толкоз велики. Сещам се за поетесата Миряна Башева, която имаше един лаф, като се разсърди на някого, че е озлобен към кучетата да вземем за пример. “Шенген за него ”, споделяше тя.

Показателно е, че въпреки Англия да напусна Европейски Съюз, тя продължава да е част от Шенген. А Норвегия в никакъв случай не е членувала в Европейски Съюз, а е в Шенген.

Тъй де, все ще се намира по една Нидерландия, която да има проблем с върховенството на закона. Добре, за България е ясно - Гешев, пачки, каналджии. Но румънците какво са създали, дето си вкараха в пандизите толкоз министри и президенти, а румънката Кьовеши се грижи за върховенството на закона в целия Европейски Съюз? Нежелана България оказва и здравна помощ на афганистанските бежанци. Някои от тях стигат България в положение, наречено рабдомиолиза - разпад на мускулна тъкан от изтощеност, апетит и мраз. Само консумативите за възобновяване на човек в такова положение костват към 600 000 лева И корумпирана и ограбена България намира тези пари, с цел да помогне на несретниците. А имперска Виена избира да си яде сама шницелите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР