Огнян МинчевМрежата е пълна с възмутени мнения за това, че

...
Огнян МинчевМрежата е пълна с възмутени мнения за това, че
Коментари Харесай

Радев е хванал бика за рогата и е взел цялата власт, може да се престори, че иска правителство

Огнян Минчев

Мрежата е цялостна с възмутени отзиви за това, че с мандата на Демократична България може да се направи вид на държавно управление, подкрепено и от ГЕРБ и Политическа партия. Активни почитатели на двете (трите) страни яростно заявяват, че повече " няма да погледнат " досегашните си любимци, в случай че те се съгласят на някаквъв вид непряко съдействие между тях. Чакайте, чакайте малко! Кой е дал мандат на Демократична България, че се затревожихте? На времето Радой Ралин " разяснява " известния шансон " Аз не желая бисерни покои " - " Аз не желая дъщеря на султана "... " Че кой ти ги дава, бе бате ", попита Радой. " Ти чакай да ти ги предложат, та тогава кажи, че не ги щеш... "  

Нещо такова се случва и с " мандата на Демократична България ". Има един непоколебим чичко на Дондуков, който бяхте на два пъти толкоз глупави да изберете за държавен глава. Той ви ръководи от година и половина и няма планове да приключва едноличната си власт единствено с цел да зарадва едни и да разгневи други. Не го интересува какво мислите по въпроса. Най-вероятно е да даде мандата на Позитано - хем да е несъмнено, че държавно управление там посмъртно не може да се направи, хем за следващ път да натрие носа на главния си противник за надзор върху Българска социалистическа партия и " лявото пространство " - " Колко мандата ви давам, но на, не ви бива... " Има и дребен късмет да се престори, че желае държавно управление - и да даде мандата на някогашния си длъжностен министър председател Янев, за който е пуснат целеустремен слух, че си " влошили връзките " с Радев. Така, даже и да има държавно управление, то ще е скрито служебно, единствено че без президентът да носи отговорност, не ли?

А на тези, които се надяват, че Радев ще даде мандат на Демократична България желая да кажа - по-рано трябваше да се надявате на разсъдъка и единодушието по върховете на българската политика. Преди да изберете Радев и да повторите избора си предходната година. Трябваше да мислите и да се надявате преди да се припознаете в улични палячовци като " сили на смяната ". Сега е малко късничко, мисля... Избраникът ви е хванал бика за рогата и желае цялата власт - не, взел си е цялата власт. А вие си правете очакванията без кръчмаря. Напролет отново ще си мечтаете - откакто сте дали своят вот за пети път за две години. И шести път ще гласувате есента - нали нямате друга работа...
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР