Естония обвини Русия, че нарушава международните правила за въздушното пространство,

...
Естония обвини Русия, че нарушава международните правила за въздушното пространство,
Коментари Харесай

Заради GPS-смущения Естония обвини Русия в нарушение на международното право

Естония упрекна Русия, че нарушава интернационалните правила за въздушното пространство, като смущава GPS-сигнали , а външният министър на балтийската страна сподели, че ще прегледа въпроса с сътрудниците си от НАТО и Европейския съюз, предава Ройтерс.

Авиокомпанията Finnair в понеделник разгласи краткотрайно прекъсване на полетите си до Тарту в Източна Естония за един месец заради продължаващи разстройства в GPS-сигнала, които попречиха на два самолета да кацнат.

Финландската самолетна компания съобщи, че не знае от кое място произлиза разстройването, само че в предишното е съобщавала за сходни проблеми покрай съветския ексклав Калининград и източната граница на Финландия с Русия.

" GPS интервенция във въздушното пространство на Естония от РФ (Руската федерация) засегна гражданската авиация в нашия район. По този метод Русия нарушава интернационалните разпореждания ", сподели министърът на външните работи на Естония Маргус Цахкна в обществените медии X късно в понеделник, без да дава доказателства в поддръжка изказванието.

Нито Кремъл, нито Министерството на защитата на Русия са дали отговор незабавно на настояванията за коментар.

Цахкна сподели, че Естония ще прегледа въпроса с други страни от НАТО и Европейски Съюз и че той към този момент го е разискал със своите сътрудници от Латвия, Литва, Финландия и Швеция.

че Русия доста евентуално стои зад поредност от разстройства, засягащи навигацията в Балтийския район.

Германското министерство на защитата уточни Калининград като техен източник, само че отхвърли да даде каквито и да било детайлности, базирайки се на " военни аргументи ".
 Естония ще пази Балтийско море с противокорабни ракети
Естония ще пази Балтийско море с противокорабни ракети

Максималният ѝ обхват е 290 км
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР