Огнян МинчевЧаках появата на такова. То потвърждава всички слухове, които

...
Огнян МинчевЧаках появата на такова. То потвърждава всички слухове, които
Коментари Харесай

Най-после и Жан Виденов да се усмихне - София вече не е синьо гето

Огнян Минчев

Чаках появяването на такова. То удостоверява всички клюки, които обикалят по софийските кьошета от няколко седмици насам.

Ако Бойко Борисов искаше да поддържа дясноцентристка кандидатура за София, без да ангажира директно собствен партиен деятел като претендент, най-логичният му избор би бил Вили Лилков. Безспорен като персона от десния набор, натрупал експертиза в ръководството на София като общински консултант, елементарно различим от всички групи гласоподаватели, които от 30 години насам обезпечават ръководство на София от десния център. Но Борисов издигна Антон Хекимян - кандидатура с избрани качества, само че и с много минуси, която по-скоро разделя десния избор, в сравнение с да го сплотява. " Сигурно се е схванал с некоалиционните сътрудници ", шепнеха непосветените фенове на политическата конспирация...

Може и да се е схванал, само че въпроса е с кого - и в чия изгода? Не зная - не съм бил там. Но виждам социологически проучвания. Както на социолози, на които вярвам, по този начин и на социолози на статуквото. Като видя какво вадят Кольо и Кънчо - сещам се какво мислят и какво вършат Бойко и Делян...

Абе доста бързо потегли нагоре Ваня Григорова

Не, по никакъв начин не я недооценявам! Умна е, добре приказва, ясно различима е като лице на по-радикалната левица. Позната е и като лице на КТ Подкрепа. Възможно е да има значима персонална поддръжка. Но политическата й база също е от голяма важност. Основната партия, която я поддържа - Българска социалистическа партия - на последните избори в София има 34 000 гласа. " Левицата " - " президентска " и друга - под 10 000. Лявото в София събира толкоз... Но Ваня Григорова събира към този момент... 22.2 на 100! Откъде? Сигурно тъй като прави доста дейна акция - билбордовете й в града са очевидно повече от тези на другите претенденти. Ама те костват пари, тези билбордове... Дали Българска социалистическа партия се е опаричила, дали КТ Подкрепа...? Между другото - питали ли сте Румен Радев, кого поддържа в София?

Ще изчакам да видя какви резултати ще разгласяват социолозите, които в действителност вършат проучвания. Но и без тези резултати - мисля, надникнахме дружно в кухнята на идните кметски избори в столицата. Ами какво ще стане, в случай че... претендентът на ГЕРБ не се класира за балотаж, а втора се окаже Ваня Григорова? Весело ще стане. На балотаж синя София ще би трябвало да избира сред претендента с богато прогресивно фамилно минало и кандидатката със ярко и още по-прогресивно настояще и бъдеще... Най-после и Жан Виденов да се усмихне - София към този момент не е " синьо гето ". Не зная за какво се сетих за изборния специалист - героя на Алеко Бай Ганьо: " На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари... "

*Текстът е оповестен на страницата на създателя във Facebook, заглавието е на Faktor.bg.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР