Огнен ад се вихри вече от почти шест часа в

...
Огнен ад се вихри вече от почти шест часа в
Коментари Харесай

Голям пожар бушува в Калояновско, застрашава вилните зони

Огнен пъкъл се вихри към този момент от съвсем шест часа в Калояновско. Горят стотици декари сухи треви и гора, сред селата Стрелци, Отец Паисиево и Сухозем.

На място са 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово, подкрепени от три екипа чиновници на Горското стопанство на Хисаря.

Секретарят на община Калояново Павел Павлов осведоми, че доброволчески формиравания от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна махала и Отец Паисиево също са се присъединили в гасенето.

Силен вятър е станал причина да бъде застрашена и вилната зона на Отец Паисиево, само че към този час обстановката там е към този момент овладяна. В момента напъните са ориентирани към вилната зона на Сухозем, където на труднодостъпно място гори къпинак.

От община Калояново, на чиято територия се е разразил пожарът, имат подготвеност да обезпечат храна и вода, в случай че се ноложат нощни наряди на доброволчески формирования и горските чиновници.

На място са шефа на РДПБЗН- Пловдив- комисар Георги Мангараков и шеф бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност “ в районната дирекция - основен контрольор Димитър Бришимов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР