Огънят в Старосел вече е напълно потушен, но изпепели 6

...
Огънят в Старосел вече е напълно потушен, но изпепели 6
Коментари Харесай

Смелостта на 90-годишната баба Мария я превърна в герой след пожара в Старосел

Огънят в Старосел към този момент е изцяло сподавен, само че изпепели 6 къщи, а десетина души бяха евакуирани от домовете си. Споменът от ужаса и претърпяното продължава да владее страстите на хората.

Марийка Нейчева се трансформира в знак на нещастието на хората от Старосел. Тя сама гасила пламъците в къщата, в която живее. 90-годишната жена се бори до край - подготвена да изгори, само че не и да остави своя дом.

Огънят взе дома и огромна част от душата на баба Марийка. За живота и сигурността на старата жена в този момент се грижат синът ѝ Тодор и внучката ѝ Мирослава, която е кръстена на нея.

"Жена, която 62 години е вдовица, сама се оправя с всичко. Опитвала се е да потуши сама пожара, до момента в който не е обхванал цялата къща. Пред погледа ѝ просто рухва всичко. Целият ѝ живот ", споделя Мирослава.

Страданието и ужасът от огнената буря още са най–силните страсти за всички в Старосел.

"Пожарът се оказа тежко тестване и загубата на дом, знаете, за всеки от нас е покруса ", сподели Таня Георгиева - шеф на БЧК-Пловдив.

В прилежащото село Кръстевич, което от седмици се бори с безводие, настояват, че са имали късмет да се оправят бързо с пожара, само че чешмите са сухи. Така част от туристическото стопанство е погълнато от огъня.

"Бедствието беше извънредно и най-много неналичието на вода. Няма вода, няма пожарни ", споделя Димитър Русинов, който е наемател на хижа „ Бунтовна ".

За да се върнат към живота си, потърпевшите от Старосел и Кръстевич ще разчитат най-много на съседи и доброволци - хората, с които ги срещна тестването на огнената нощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР