Огънят около село Влахи е под контрол, поради което се

...
Огънят около село Влахи е под контрол, поради което се
Коментари Харесай

Пожарът в Кресненското дефиле е под контрол, отменя се евакуацията на село Влахи

Огънят към село Влахи е под надзор, заради което се анулира насилствената евакуация на хората, сподели през днешния ден на брифинг шефът на пожарната основен комисар Никола Николов. Изявлението му беше във връзка продължаващият седми ден пожар в Кресненското дефиле.

Николов добави, че нощта е била трагична, като са зародили две съществени нови огнища сред село Сенокос и село Ощава. Днес в гасенето на пламъците се включва трети хеликоптер, който е на частна компания.

" Направили сме нови просеки, по остарели горски пътища, с което считаме, че сме открили надзор върху разпространяването на пожара в посока парка Пирин. Това е главната задача, изрично да прекъснем огъня към парка и с това заплахата за парка да е завършила ", сподели Николов.
 Пожарът в Кресненското дефиле е под надзор, анулира се евакуацията на село Влахи
© Министерство на вътрешните работи

Той заключи, че 600 души не престават напъните за очистване на пожара и очакванията са, че през днешния ден главните огнища ще бъдат потушени. За това оказва помощ и дъждът.

На основен път Е-79, в региона на дефилето и кривия тунел, ситуацията е естествена, трафикът е естествен, регистрираха от Министерство на вътрешните работи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7359)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР