Офшорният проект Neptun Deep, разработен от OMV Petrom и Romgaz,

...
Офшорният проект Neptun Deep, разработен от OMV Petrom и Romgaz,
Коментари Харесай

OMV: Проектът за €2 милиарда Neptun Deep в Черно море влезе в дневния ни ред

Офшорният план Neptun Deep, създаден от OMV Petrom и Romgaz, се изкачи в листата с цели на главния акционер OMV. Това разгласи ръководителят на австрийския енергиен колос Алфред Щерн, представен от Profit.ro.

Той изясни, че част от тактиката на компанията, която се концентрира върху химията и нефтохимията, е повлияна от последните развития на енергийния пазар.

" Наистина актуалната рецесия ни накара да се замислим и направихме някои промени и корекции. Проектът Neptun Deep в Черно море към този момент е доста значим за нас. Нещо повече, той се реалокира още по-високо в нашия лист с цели ", акцентира Щерн.
 OMV Petrom желае да размрази плана Neptune Deep за €2 милиарда в Румъния
OMV Petrom желае да размрази плана Neptune Deep за €2 милиарда в Румъния

Всичко зависи от смяна на Закона за офшорки в страната

Neptun Deep се движеше нагоре и надолу в листата с цели на OMV през последните години, защото австрийската компания очакваше по-добри финансови и търговски условия.

Румънските управляващи от своя страна трябваше да отсрочат периода на концесионния контракт за оповестяването на плана за търговски. Въпреки това, OMV Petrom в в този момент поема уговорката това да се случи още до края на годината. Що се отнася до окончателното капиталово решение, евентуално то ще е реалност в средата на 2023 година.
 OMV Petrom регистрира 374% растеж на облагата
OMV Petrom регистрира 374% растеж на облагата

Най-голямата петролна и газова група в Румъния записа 4,646 милиарда леи консолидирана чиста облага през първата половина на 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР