ОФК Пирин (Благоевград) вече притежава 100 процента от акциите на

...
ОФК Пирин (Благоевград) вече притежава 100 процента от акциите на
Коментари Харесай

ОФК Пирин вече е официален собственик на 100 процента от акциите на клуба

ОФК Пирин (Благоевград) към този момент има 100 % от акциите на футболния клуб. Днес те са безплатно трансферирани от " Белогоур Пропъртис " ЕООД, откакто предходната седмица общинските съветници в Благоевград дадоха своето единодушие за това, оповестиха от община Благоевград.

След решението на общинските съветници, от общинската администрация са преведени 40 хиляди лв. на ОФК, като сумата е единствено част от гласуваната дотация. С тези средства мъжкият футболен клуб е погасил отговорностите си към Национална агенция за приходите, показват от общината.

Преди месец притежателят на Пирин (Благоевград) Пол Белогур разгласи, че се отдръпва от клуба, както и че подарява всичките си акции на община Благоевград.

Преди дни общинските съветници в Благоевград гласоподаваха нарастване на дотацията за ОФК Пирин, а кметът на Благоевград стартира срещи с представители на бизнеса, на които се разискват разновидности за бъдещото развиване на клуба.
 Кметът на Благоевград: Пирин е повече от тим, значимо е бизнесът да помогне на клуба
Кметът на Благоевград: Пирин е повече от тим, значимо е бизнесът да помогне на клуба

Ще има ли договорка

От общинския пресцентър оповестиха, че през актуалната седмица следва втора среща сред градоначалника и представители на бизнеса, свързани с футболния клуб на Благоевград.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР