офийския градски съд пусна от ареста шестимата задържани по време

...
офийския градски съд пусна от ареста шестимата задържани по време
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста шестимата, задържани на протестите на 2 септември

офийския градски съд пусна от ареста шестимата арестувани по време на митингите в София на 2 септември.

Марио Николов, Кристиан Ангелов, Мартин Аксентиев, Никола Владимиров и Любомир Аксентиев бяха пуснати под гаранция от Софийския областен съд, а Димитър Тодоров беше с мярка „ Задържане под стража”.

В определението си по делото въззивният състав на Софийски градски съд се стимулира с това, че липсва обосновано съмнение за осъществено закононарушение, защото показанията на единствения свидетел-очевидец, който е и чиновник на Министерство на вътрешните работи, не могат да се одобряват за достоверни.

Причината за това е, че служителят на реда е дал показания и по друго дело, обсъждано през днешния ден от съда, които изключват опцията му да следи дейностите на посочената група лица. Освен това по делото няма и данни обвинените да са изследвани дали са пипали пиротехнически средства. По делото не са показани и видеозаписи, както и не са посочени потърпевши лица.

Съдът дефинира гаранция „ Подписка” за Йордан Тумбарков, също арестуван на митинга, който беше с парична гаранция 500 лева от СРС.

Останалите двама обвинени – Александър Иванов, който беше с мярка задържане под стража от СРС, към този момент е с парична гаранция от 500 лева, а Евгений Иванов, който беше с парична гаранция 600 лева от СРС, е с мярка „ Подписка”. Решенията са дефинитивни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР