Официалното стартиране на тол системата бе отложено до 1 март

...
Официалното стартиране на тол системата бе отложено до 1 март
Коментари Харесай

Отложиха старта на тол системата

Официалното пускане на тол системата бе отсрочено до 1 март 2020 година. Депутатите приема измененията в Закона за пътищата по гледище на ръководещите в следващ опит да избегнат хаоса към въвеждането на цени за потребление на държавните пътища.
С новите текстове се предлага Народното събрание да отсрочи таксуването с тол такса до взимане на решение на Министерски съвет и се дава оптимален период за обезпечаване на въвеждането на системата. Предлага се този период да бъде 1 март 2020г. Идеята е от тази дата да се започва тол таксуването на пътните транспортни средства с обща позволена техническа маса над 3,5 тона. До датата на обнародването на това решение на Министерски съвет, надлежно до 29 февруари 2020 година пътните транспортни средства с обща позволена техническа маса над 3,5 тона ще заплащат винетна такса.
Поредното отсрочване на тол системата бе разкритикувано от опозицията. Управляващите са неспособни да вършат огромната промяна, безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Тол системата се трансформира в една панацея и всички чакахме, че от 16 август тя ще проработи и тези прословути милиарди надали не ще бъдат разпределени, че ще има качествени поправки, че хората няма да се оплакват, че им се чупят колите, че надали не сме намерили решение на този проблем. Нещо повече - побързахме да наемем 600 индивида, които работят в тази система, подсети на болшинството социалистът.
На близки и познати се обезпечи работа и в това време хората са в очакване, че изключително септември - октомври ще стартират поправки, тъй че те да бъдат спокойни за второкласна, третокласна пътна мрежа, добави още Стойнев.
Големият въпрос е за какво я отлагаме? Защото има хора, които са недоволни. Питам аз къде бяхте вие през тези години да обясните на превозвачите какви ще бъдат цените, попита националният представител. Вие очевидно не сте в положение да извършите своите задължения и отлагате за след 6 месеца. Уверявам ви, че след 6 месеца отново няма да бъдете подготвени. Уважаеми дами и господа, вие де факто ще излъжете българските гласоподаватели, обърна се към ГЕРБ Драгомир Стойнев.
Оправданието на ръководещите бе, че тол системата се прави в услуга на обществото и ще " употребяваме нейните богатства години наред ". Затова нямало огромен проблем, че се отсрочва за 6 месеца. Александър Ненков от ГЕРБ изясни, че Българска социалистическа партия имали " пай светоглед ". Тук става дума за някакви месеци, в които заради справедливи аргументи сме решили, че е по-малко рисково. Хем да се откри нужен баланс сред ползите на заинтригуваните страни, хем въпреки това самата система да се тества в същинско действително време, сподели Ненков.
По думите му след 16 август всички тежкотоварни коли ще могат да се оборудват със съответните бордови устройства и ще може страната да си направи сметка за цените и приходите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР