Официалното прессъобщение на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и

...
Официалното прессъобщение на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и
Коментари Харесай

Бивш зам.-директор на ИАНМСП контрира твърдения за нередности в НИФ

" Официалното прессъобщение на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия ‎‎(ИАНМСП), което е източник на информация за тези изявления, съдържа редица лъжи и като някогашен заместник-изпълнителен шеф до 24 август 2017 година считам за мой дълг да изясня обстоятелствата, каквито са, с цел да не се спекулира повече с името ми и с ползите на участниците в плановете, финансирани от Фонда ". Това написа в свое отворено писмо някогашният зам.-изпълнителен шеф на ИАНМСП Никола Стоянов. Той засяга абсурда, поради който сегашният изпълнителен шеф на ИАНМСП Мариета Захариева желае прекъсване на процедурата по утвърждение на планове по осма сесия на Националния иновационен фонд (НИФ).
В писмото си Стоянов показва, че било цялостна неистина, че е освободен от ИАНМСП поради сигнали за нередности в НИФ. По думите му, до датата на освобождението нямало нито един постъпил сигнал за неправда. Доказателство за това бил формалният протокол от последното съвещание на Управителния съвет на НИФ от края на април, 2017 година, където изпълнителният шеф на НИФ госпожа Мариета Захариева твърди, че е получила сигнали, само че откакто ръководителят и останалите членове на УС я подканиха да ги покаже, стана ясно, че такива няма.
" Същевременно, желая да подчертая, че изпълнителният шеф на ИАНМСП отдръпна всички предоставени ми компетенции още през февруари, когато техническата инспекция на плановете занапред започва. Фактически, защото не съм имал каквито и да е права, няма по какъв начин да нося отговорност за дейностите или бездействията на изпълнителния шеф ", споделя още Стоянов.
На осмата сесия на НИФ е имало 192 претенденти и е одобрен лист с 60 самостоятелни оценители. " Въпреки че гражданските контракти на външните оценители са завършени и съгласувани на всички равнища в организацията и подписани от самите тях още при започване на февруари, те не бяха подписани от изпълнителния шеф и до ден сегашен не са. Съответно, не са разплатени и утвърдените им по разпоредбите на процедурата възнаграждения за към този момент осъществената до края на април работа ", показва Стоянов. И предизвестява, че рискът от загуба на 5 млн. лв. за 9-тата сесия на НИФ е голям, поради забавянето по 8-ма сесия.
Никола Стоянов е безапелационен, че ще търси правата си в съда за " клеветите по негов адрес ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР