Официално украинските сили обявяват изтегляне от Авдеевка, по-специално от югоизточните

...
Официално украинските сили обявяват изтегляне от Авдеевка, по-специално от югоизточните
Коментари Харесай

Украинската армия се изтегля от югоизточните позиции в покрайнините на Авдеевка

Официално украинските сили афишират евакуиране от Авдеевка, по-специално от югоизточните позиции в покрайнините на града. За отдръпването оповестява командващия оперативно-стратегическата група " Таврия " бригаден военачалник Александър Тарнавски.

" Ние държахме тези позиции толкоз, доколкото това беше допустимо дейно да се сдържа и унищожава врага, декларира Тарнавски.

Той категорично изяснява, че решението е взето за запазване на персоналния състав и възстановяване на оперативната конюнктура. Тактически заемането на тези позиции не дава на врага стратегическо предимство и не трансформира обстановката в границите на отбранителната интервенция в линията Авдеевка.

Към момента продължава прегрупирането на войските, попълването на запасите и заемането на нови позиции от страна на украинските войски. Провежда се и планово укрепване на подразделенията там, оповестява още Генералния щаб на украинската войска.

Ситуацията край Авдеевка от седмици е доста тежка, както проличава по сигнали и поръчки на самата украинска войска.

За изтеглянето на украинските въоръжени сили от Авдеевка писаха както съветски, по този начин и по-важното украински военни коментатори от два дни. Украинският боен изчерпателен план DeepState заяви в четвъртък вечерта, че руснаците са издигнали знамето си над укрепената зона " Зенит " в южната част на града. Също от там пристигнаха известия, че има обкръжени и вероятно пленени украински елементи.

Че съветските войски могат да завладяват Авдиевка в региона на Донецк предизвести през вчерашния ден и координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби. Основно той отдаде това на неналичието на муниции измежду украинските сили.

На обстановката в Авдеевка бе отдаден и днешният разбор на Института за проучване на войната (ISW), който следи всекидневно обстановката на фронта.

Днес някогашният консултант на президента Володимир Зеленски Алексий Арестович попита с пост в обществените мрежи къде е грешката, когато шести следващ град се губи по един и същи метод - Рубежное, Северодонецк, Лисичанск, Бахмут, Соледар е статистиката. По-късно и попита за какво командването не се е възползвало тактически от мъглата, която се е била спуснала за седмица в региона, а се стига до такива трагични вести. Това е намек за изгубени доста животи на украински бойци или за доста пленени такива.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР