Официално стартира вторият тур на местните избори, в който трябва

...
Официално стартира вторият тур на местните избори, в който трябва
Коментари Харесай

Спокойно започна изборният ден, в 19 областни града избират нов кмет

Официално започва вторият тур на локалните избори, в който би трябвало да изберем 91 кметове на общини, 451 на кметства и 31 на региони. Навсякъде отвориха изборните секции в 7 ч. 19 регионални града не съумяха да изберат собствен кмет на първи тур. Балотажи ще има в трите най-големи града в страната – София, Пловдив и Варна. Изборният ден в цялата страна започва обикновено като имаше гласоподаватели, които гласоподаваха още в ранните часове на деня като някои от тях избраха да упражнят правото си на глас с машина, а други с хартия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

София

Навреме започва вторият тур на локалните избори в столицата, след който ще стане ясно кой ще бъде новият градоначалник. Секциите в столичното 127-о приблизително учебно заведение „ Иван Денкоглу “ отвориха порти в 7:00 сутринта в очакване на гласоподавателите. Членовете на СИК-овете в учебното заведение започнаха да се събират още в 6:30 сутринта и отвориха секцията тъкмо в 7:00 часа. Още в ранните часове на днешния ден пред урните пристигнаха и първите гласоподаватели, които избраха да гласоподават с машина.

Благоевград

Балотажът за кмет на Благоевград стартира обикновено, секциите в Трето ОУ отвориха в 7 ч. тази заран. На балотажа се явяват досегашният кмет Илко Стоянов, повдигнат от предприемчив комитет и подсилен от ГЕРБ-СДС и претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев. Балотажи през днешния ден се организират още в три общини от област Благоевград: в Разлог, Сандански и Петрич.

Пловдив

Спокойно стартира изборният ден в Пловдив. За кметския пост на втори тур се състезават претендентът на ГЕРБ Костадин Димитров и на " Продължаваме промяната – Демократична България " Ивайло Старибратов. В шестте региона на града също има балотажи.

Казанлък

Изборният ден в Казанлък започва обикновено. 79 376 са гласоподавателите в общината. Наред с града на розите своя избор ще дадат и жителите на селата Копринка, Бузовград, Овощник и Шейново, както и град Крън. 91 са секциите за гласоподаване. След решението на Върховния административен съд и връщането на машините за гласоподаване 86 такива устройства са ситуирани в изборните секции.

Варна

Във Варна стартира вторият тур на локалните избори, секциите там са 409. Този път в 397 от секциите ще може да се гласоподава и с машини. До момента недостатъци е дала единствено една машина.

Стара Загора

Изборният ден в Стара Загора стартира в спокойна конюнктура. Предприети са всички нужни ограничения за опазването на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден. Служители на ОДМВР-Стара Загора са поели защитата на 156 секции на територията на региона.

Силистра

В три общински центъра в Силистренска област се организират през днешния ден избори за кмет – това са Дулово, Тутракан и Силистра. Избори ще има и в още 17 обитаеми места в пет от седемте общини на района.

Несебър

В Несебър изборният ден стартира без проблеми във всичките секции на територията на общината. Право на глас имат към 21 000 гласоподаватели. Гласуването ще става в 37 секции, от които една мобилна. В 32 от тях се гласоподава с машина.

Русе

Изборният ден в област Русе стартира на всички места. Неговият край е разгласен за 20.00 часа, само че по изключение там, където има чакащи да гласоподават, той може да бъде продължен с още час, т.е. до 21.00 ч. За момента няма сигнали за нарушавания на никое място в района и всички 257 секции отвориха в точния момент. Организацията по секционните комисии е доста добра и няма закъснение в процеса на гласоподаване. Гласуването върви бързо, като съвсем не се постанова изчакване. Където е имало нужда, всички промени в състава на секционните изборни комисии са били в точния момент.

Враца

В област Враца започнаха работа 81 секционни изборни комисии. В Мездра стартира балотажът за избор на общински кмет и за кметове на дребни обитаеми места.

Пазарджик

Започна умерено изборният ден в област Пазарджик. В четири общини в област Пазарджик ще се организира балотаж за кметове. Ще се гласоподава в 60 обитаеми места, като в 19 от тях ще се избира и кмет на кметство. Секционните комисии, в които ще се организира вторият тур в региона са 218.

Сливен

Вторият тур на локалните избори в Сливен стартира обикновено. Всички 188 секции отвориха тъкмо в 7:00 часа. В 162 секции има опция да се гласоподава с машини. В Сливен избират кмет на община. Балотаж има в 6 обитаеми места. Избирателите в общината са 99 027.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР