Официално назначеният нов шеф на родните съдии - Виктор Касай,

...
Официално назначеният нов шеф на родните съдии - Виктор Касай,
Коментари Харесай

Виктор Касай: Да намалим грешките на съдиите

Официално назначеният нов началник на родните съдии - Виктор Касай, бе показан на медиите през днешния ден в базата на футболния съюз в " Бояна ".

Ето какво показа той на специфичната си конференция:

" Най-важната работа за мен е да понижим грешките на съдиите.

В момента групирам информация, имах доста срещи през вчерашния ден и през днешния ден, с цел да забележим проблемите. Първо желая да схвана какви са проблемите и да подобрим каквото можем. В момента не мога да кажа съответна стратегия и проекти.

Трябва първо да се срещна с проблемите, а по-късно да ги решим.

Благодаря ви за интереса към тази конференция. Видях това като доста забавен план и огромно предизвикателство за всички страни - съдии, почитатели, клубове, управление на федерацията. Съдийството е нещо доста забавно и бях благополучен от поканата на Борислав Михайлов. Идеята за моето привличане е да се развият голям брой планове. Надявам се работата ми да бъде от изгода за всички.

Мисля, че най-интересното постоянно са реферските неточности. Това е най-важната работа за мен. Ако няма неточности и публицистите няма да са тук. Ще съм благополучен да оказа помощ на съдиите да вършат по-малко неточности. В момента с сътрудниците ми събираме информация. Провеждаме доста срещи и когато имам цялостната картина пред себе си, с моя екип ще решим по какъв начин ще действаме по най-приоритетните въпроси. Ще работим за възстановяване на съдийството, само че няма по какъв начин да няма неточности, невероятно е. Дори да доведем най-хубавите съдии от Испания и Италия отново ще има неточности. Целта е да ги сведем до най-малко.

Аз съм доста благополучен, че имаме опция да използваме системата VAR. Вярвам, че тя е от помощ на всички - съдии, капитани, клубове, почитатели. Това е първият сезон на системата в България. Проверени са 131 обстановки посредством нея. Това не е доста. Съдиите също се учат и усъвършенстват равнището си в използването на VAR. Надявам се това да продължи. Истината е, че всеки от българските съдии я е употребявал приблизително към 3-4 пъти до момента. Най-добрият български съдия е управлявал 11 мача с технологията. Това е напълно нова система, всяко начало е мъчно. Съдиите над 100 години разполагаха единствено със свирка и два картона. Чуждата процедура демонстрира, че първите 1-2 години е най-трудно. Тестове в Съединените американски щати и Италия го потвърждават ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР