Официално, депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков

...
Официално, депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков вече е без депутатски имунитет

Официално, депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков е без имунитет и следствието на прокуратурата против него за двойното му (канадско) поданство може да продължи. Това става откакто от трибуната на Народното събрание ръководителят Росен Желязков (ГЕРБ) разгласи декларирания от Петков отвод от депутатска отбрана.

Петков разгласи, че след по думите му нелегитимното предопределение на досегашния заместител на Иван Гешев Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор.

" Заявката на господин на импортираните претенции за снемане на депутатския имунитет не е методът, по който би трябвало да се води обективно и транспарантно проучване на обстоятелствата по всяко от настояванията. Ако отдръпна настояванията, Сарафов ще попречва публичността, обезпечена от краткотрайната комисия по имунитетите, и каузи още веднъж могат да се озоват " на трупчета ", написа неотдавна Петков във " Facebook ".

Вече някогашният основен прокурор Иван Гешев внесе в Народното събрание искане за събаряне на имунитета на Кирил Петков поради досъдебно произвеждане, обвързвано с двойното (канадско) му поданство и встъпването му в служба като министър на стопанската система в служебно държавно управление на Румен Радев през 2021 година Преди повече от две години прокуратурата към този момент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР