Официално бяха открити 32-рите Летни олимпийски игри в Токио. Церемонията

...
Официално бяха открити 32-рите Летни олимпийски игри в Токио. Церемонията
Коментари Харесай

С красива церемония откриха Олимпийските игри в Токио

Официално бяха открити 32-рите Летни олимпийски игри в Токио. Церемонията по откриването на Игрите стартира въпреки и с една година забавяне поради пандемията от COVID-19 и при строги противоепидемични ограничения. За първи път форумът ще се организира без аудитория.

Родината ни ще бъде показана в Токио от общо 42-ма спортисти.

На Олимпийския стадион в Токио церемонията ще бъде следена от 10 000 души - дипломати, спонсори и други, само че без публична аудитория. По проект церемонията би трябвало да продължи до 17:30 българско време.



Знамето на България на церемонията по откриването на Олимпийския стадион внесоха най-титулуваната ни олимпийка - 49-годишната Мария Гроздева, носителка на пет олимпийски медала в спортната пукотевица, два от които златни, както и 18-годишният плувец Йосиф Миладинов, който тази година прави най-успешната година в своята кариера - завоюва сребърен орден на 100 метра бътерфлай на Европейското състезание за мъже в Будапеща и две европейски трофеи за юноши в Рим - на 50 и 100 метра бътерфлай.

Българската делегация не беше в цялостния си тип, защото някои от състезателите още не са пристигнали в Токио, а гимнастичките са на лагер в Мураяма.

Кулминацията на откриването на Игрите бе запалването на Олимпийския огън. В последно време тежко депресираната атлетка - Наоми Осака, бе удостоена с достойнството да възпламени олимпийския огън в страхотна гала и на процедура тенисистката даде старт на 32-ите Олимпийски игри.

The Olympic Cauldron has been lit!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР