Официално бе открита днес възстановената екопътека към Стобските пирамиди.„В продължение

...
Официално бе открита днес възстановената екопътека към Стобските пирамиди.„В продължение
Коментари Харесай

Откриха официално възстановената туристическата пътека към Стобските пирамиди

Официално бе открита през днешния ден възобновената екопътека към Стобските пирамиди.„ В продължение на една година възстановихме всичко, в това число и тази дървена къщурка зад мен. Благодаря на сътрудниците от „ ДГС Рилски манастир “, които дадоха всичко от себе си в една година, в която възвърнаха всички архитектурни детайли. Щастлив съм, че съм шеф на това горско стопанство. Благодаpя на ЮЗДП за помощта. Сега е седмица на гората и желая да пожелая на всички лесовъдите да бъдат живи и здрави. Сега имаме достойнството да се занимаваме с еко туризъм в региона. През последните две години бе изработен 8-километров горски път, изградихме три баража, които „ овалят “ бурните пролетни води, сподели Георги Кабзималски, шеф на „ ДГС Рилски манастир “ и посочи, че билетите за визитата ще костват два лв. за възрастни и лев за деца и пенсионери.

Обновяването на обекта е направено за към 45 000 лева Обновени са архитектурни детайли, парапети, беседки, кътове за отдих и пейки.

Директорът на ЮЗДП – инж. Дамян Дамянов почете събитието по разкриване на пътеката.

„ Работим посока създаване на нови уреди, еко пътеки, поддържка и създаване на горски пътища, закупуване на територии от частни лица. Това са главните цели, които работим пред последните години и мисля, че се оправяме “, сподели инж. Дамянов пред публицисти.

В днешния ден, въпреки и работен, не липсваха искащи да се разходят измежду природата. През уикендите посещаемостта на региона езначителна, а тази пътека дава опция за пълноценна разходка и прелестен отдих измежду чистия въздух.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР