Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в коментар

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в коментар
Коментари Харесай

Мария Захарова за възобновяване на преговорите с Япония за мирен договор: Това ще бъде възможно при благоприятни условия за Русия

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар за сподели по кое време могат да бъдат обновени договарянията с Япония за кротичък контракт.

„ Това ще бъде допустимо при удобни условия за Русия “, сподели тя.

Ден преди този момент съветското Министерство на външните работи разгласи отдръпването на Москва от разговора с Япония за кротичък контракт, който беше комплициран от въпроса за собствеността на Курилските острови. Японският министър председател Фумио Кишида назова решението " недопустимо сурово ".

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, счита, че решението на Руската федерация да се отдръпна от разговора с Япония по отношение на мирния контракт е исторически целесъобразно, от дълго време закъсняло и заслужено, написа изданието.

Вестникът напомня, че Русия и Япония не могат да сключат кротичък контракт след Втората международна война в продължение на доста години заради въпроса за статута на Курилските острови. Японската страна счита, че има трите острова Итуруп, Шикотан, Кунашир и групата острови Хабомаи. Москва счита тези територии за свои и даже не признава самия факт на териториален спор. През 1956 година Съюз на съветските социалистически републики и Япония подписват взаимна декларация, която приема, че Съюз на съветските социалистически републики ще трансферира Токио Хабомай и Шикотан след сключването на кротичък контракт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР