Официалният отказ на Украйна да се присъедини към НАТО ще

...
Официалният отказ на Украйна да се присъедини към НАТО ще
Коментари Харесай

Песков: Отказът на Украйна да се присъедини към НАТО ще помогне за преговорите за гаранции за сигурност

Официалният отвод на Украйна да се причисли към НАТО ще помогне за формулирането на логичен отговор на опасенията за сигурността на Русия, сподели Дмитрий Песков, представител на президента Владимир Путин, съобщаваТАСС.

„ Безусловно, някак си закрепен, доказан отвод на Украйна от концепцията за присъединение към НАТО... Разбира се, това ще бъде стъпка, която доста ще способства за формулирането на по-смислен отговор на съветските опасения “, сподели Песков. Той разяснява и изказването на посланика на Украйна в Лондон Вадим Пристайко, който сподели, че Киев вероятно може да откаже да се причисли към НАТО, в случай че това помогне за попречване на война.

" В този случай те също по този начин обърнаха внимание на обстоятелството, че Киев беше помолен да обясни мнението на посланика. Следователно това надали може в действителност да се схване като приключен факт във връзка с смяната на концептуалната външнополитическа вероятност на Киев ", разяснява още Песков.

Песков напомни, че в конституцията на Украйна са " посочени изцяло разнообразни цели ".

През февруари 2019 година Върховната Рада утвърди промени в конституцията, които ускоряват устрема на Украйна да се причисли към НАТО. Към момента страната получи статут на сътрудник на НАТО с разширени благоприятни условия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР