Официалният химн на Каталуния получи своя метъл версия. Кавър версията

...
Официалният химн на Каталуния получи своя метъл версия. Кавър версията
Коментари Харесай

Химнът на Каталуния получи своя метъл версия

Официалният химн на Каталуния получи своя метъл версия. Кавър версията на "Els Segadors (The Reapers) " е основана от американската метъл тайфа Sound of Thunder в символ на поддръжка и съпричастност към събитията, които тресат испанската провинция.

Кавърът ще се появи в новия, седми по ред, албум на групата - "It Was Metal ". Първоначално членовете на групата не считали да пускат своята версия на каталунския химн авансово, само че в светлината на събитията, които нагорещиха ситуацията на полуострова, те трансформирали решението си.

Вокалистката на Sound Of Thunder - Нина Осегудеда е първо потомство американка, която произлиза от семейство на каталунски имигранти.

"Майка ми е пристигнала в Америка по времето на режима на Франко, когато администрацията му интензивно се опитвала да унищожи каталунския език и просвета ", споделя Осегуеда.

"Аз записах тази ария предходната година, желаех да основа нещо за майка ми. Мислех си, че "Els Segadors " е толкоз готина и почтено казано, текстът е безусловно в духа на хевиметъл музиката. Запазихме истинския текст, който е на каталунски, само че променихме звученето ", изяснява тя.

"Пускаме тази ария като посвещение на моята майка, на фамилията ми и на хората в Каталуния. Знам, че сега там се случват някакви откачени неща и по тази причина желаех да изпратя нашата поддръжка ", споделя още Осегуеда.

Можете да го чуете кавър версията тук:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР