Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с

...
Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с
Коментари Харесай

Пирели обяви гумите за Сингапур и Япония

Официалният снабдител на гуми във Формула 1 Пирели разгласи с какви гуми ще разполагат водачите по време на надпреварите в Сингапур и Япония, които се завръщат в календара на шампионата след двугодишно неявяване, подбудено от ковид пандемията.

На „ Марина Бей “ сред 30 септември и 2 октомври отборите ще могат да разчитат на трите най-меки модела от гамата на италианската компания (С3, С4 и С5). За тези три вида това ще е пета поява този сезон, като досега те бяха употребявани в Монако, Азербайджан, Канада и Австрия. 

Традиционно пистата в Сингапур износва гумите доста, което постоянно води до надпревари с голямо икономисване на техния запас. В предишното обаче сме виждали, че и тактика с повече смени на гуми може да бъде сполучлива, макар доста дългата алея пред боксовете на „ Марина Бей “, в която на всичкото от горната страна ограничаването на скоростта е 60, а не общоприетите 80 км/ч.

На „ Сузука “ седмица след надпреварата в Сингапур пък тимовете ще могат да разчитат на трите ней-твърди модела на Пирели за 2022 година (С1, С2 и С3), защото страничните натоварвания на японското трасе са доста високи. За тези три смеси това също ще е пета поява в границите на сезона, като досега те бяха употребявани в Бахрейн, Испания, Англия и Нидерландия. 

Във всички тези надпревари, като се изключи това на „ Силвсъртоун “, съществуването на най-твърдите и издръжливи смеси не избави тимовете от потребността да създадат най-малко две прекъсвания в бокса. Предпоставките са, че това може да се случи и в Япония на 9 октомври.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР