Официалният акаунт на израелското правителство в Instagram разкритикува един от

...
Официалният акаунт на израелското правителство в Instagram разкритикува един от
Коментари Харесай

„Спиш ли добре?“: Джиджи Хадид взриви мрежите с подкрепата си за Палестина

Официалният акаунт на израелското държавно управление в Instagram разкритикува един от най-популярните модели и инфлуенсъри в света – Джиджи Хадид поради обява, в която изрича позиция за войната сред Израел и Хамас.

Красавицата, която по бащина линия е палестинка, показа през уикенда в Instagram пост, който гласеше:

" Няма нищо еврейско в отношението на израелското държавно управление към палестинците. Осъждането на израелското държавно управление не е антисемитско и поддръжката за палестинците не е поддръжка за Хамас ", заяви Variety.

" Спиш ли добре през последната седмица, Джиджи? "

Това написа в отговор акаунтът на страната Израел в Instagram в отговор на обявата на Хадид.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Israel (@stateofisrael)

" Или просто нямаш нищо срещу да си затваряш очите за това, че еврейски бебета са заклани в домовете им?

Мълчанието ти доста ясно демонстрира къде стоиш. Виждаме те. ", написа в още в обявата.

Постът на Държавата Израел включва и редактираната обява на инфлуенсърката, изяснява The Hill.

Преработеният текст гласи:

" Няма нищо доблестно в избиването на израелци от страна на Хамас. Осъждането на Хамас за това, което е (ИДИЛ), не е антипалестинско и поддръжката за израелците в битката им против варварските терористи е вярното, което би трябвало да се направи. "

Държавата Израел също по този начин включи в обявата си фотография на оцапан с кръв под с детски играчки, като написа към Хадид:

" Ако не осъдите това, думите ви не значат нищо. "

Постът на Джиджи Хадид пристигна седмица след този на по-малката ѝ сестра Бела Хадид, която също се изявява като модел и инфлуенсър на международно равнище.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

" Мислите ми са с всички, наранени от тази неоправдана покруса и този спор, който всеки ден лишава почтени животи, прекалено много от които на деца.

" Изпитвам дълбока съпричастност към палестинската битка и живота под окупация, това е отговорност, която нося всекидневно. Чувствам се виновна и пред моите еврейски другари да го заявя ясно, както съм го правила и преди: Макар да имам очаквания и фантазии за палестинците, нито една от тях не включва пострадването на евреин.

Тероризирането на почтени хора не е в унисон с придвижването " Свободна Палестина " и не води до нищо положително за него.

Има доста комплицирани, персонални усеща, само че всеки човек заслужава съществени права и сигурност; без значение от неговата народност, вяра, етническа принадлежност или къде е роден.

Знам, че думите ми в никакъв случай няма да бъдат задоволителни или да излекуват дълбоките рани на толкоз доста хора, само че се апелирам за сигурността на почтените животи, постоянно. ", написа Джиджи, забранявайки мненията под обявата.

Смъртни закани за цялата фамилия

Според информация на таблоидното издание TMZ, цялото семейство Хадид е получило смъртни закани поради поддръжката си за Палестина.

Запознати със обстановката източници разкриват, че всеки член на фамилията, в това число Джиджи, Бела, Ануар и даже родителите им Мохамед и Йоланда, са получили злокобни известия, които са ги предиздвикали да се опасяват за живота си.

Заплахите са получени по разнообразни способи, в това число посредством имейли, обществени медии и даже през персоналните им телефони, които са изтекли в интернет през последната седмица, съгласно TMZ. Това е принудило Хадид да сменят номерата си, с цел да избегнат непрекъснатите закани.

Източниците настояват, че главата на фамилията Мохамед Хадид даже обмисля да се обърне за подпомагане към ФБР.

Коя е Джиджи Хадид

Джелена (Джиджи) Хадид е родена на 23 април 1995 година в Лос Анджелис, Калифорния.

Тя е щерка на палестинския магнат от бранша с недвижими парцели Мохамед Хадид Алмаз и родената в Америка нидерландка Йоланда Фостър, която е някогашен модел.

По-малката сестра в фамилията е Бела, която също е модел, а двете имат и по-малък брат – Ануар, демонстрира информация в Wikipedia.

Джиджи Хадид подписва контракт с IMG Models през 2011. Кариерата ѝ на модел стартира още когато е на 2 години, откакто е открита от Пол Марчиано. Тя стартира в отдела Baby Guess. За известно време стопира с кариерата си, с цел да се концентрира над ученето. В последна сметка продължава работата си с тях и е оповестена за лице на Guess през 2012.

През 2014 година прави своя дебют на седмицата на модата в Ню Йорк, като театралничи на стилния подиум в шоуто на Desigual.

Джиджи е хазаин на премиите „ Daily Front Row's Fashion Media “, които се организират в Ню Йорк на 5 септември 2014 година През декември е на корицата на Harper's Bazaar Малайзия.

Хадид се появява в календара на „ Pirelli “ през 2015 година Модел е в седмицата на модата в Ню Йорк, Лондон и Париж. Позира и за Пол Готие в шоуто на RTW.

През януари 2015 е оповестена за новото лице на Maybelline, откакто подписва контракт с тях. През март е на корицата на испанското Vogue.

Участва в музикалното видео „ How Deep Is Your Love “ на Калвин Харис, чиято премиера е на 6 август 2015 година През декември 2015 година дебютира за Victoria's Secret.

През 2017 година Джиджи Хадид е оповестена за един от най-високоплатените модели в света, като печели 20 млн. $.

Инфлуенсър със обществени дела

През януари 2017 година, откакто някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписва декрет 13780 (известен като " мюсюлманска възбрана " ), Джиджи и сестра ѝ Бела стачкуват в всеобща проява в Ню Йорк.

През май 2018 година Хадид афишира, че ще работи в тясно съдействие с Уницеф, с цел да оказва помощ на децата по света. На 25 август тя отива на първата си задача с УНИЦЕФ в Бангладеш.

През май 2020 година Хадид и други известни персони сплотяват напъните си за виртуален благотворителен тенис мач във Фейсбук Gaming. Организиран от IMG Tennis, всички участници получават по 25 000 $, които да дарят на определена от тях благотворителна организация. Хадид играе за организацията с нестопанска цел Feeding America.

През юни 2020 година тя продава на търг част от облеклата си в границите на благотворителен търг, проведен от английския Vogue, който е в интерес на NHS Charities Together и NAACP.

Хадид е показвала обществена поддръжка за придвижването " Животът на чернокожите има значение " и продължава да взе участие в редица благотворителни акции, дарявайки и персонални финанси.

През 2022 година Хадид даде обещание да подари приходите си от ревюта в есенната сбирка на украинските жертви на съветската инвазия и на палестинците. Списание Vogue оповестява за даренията за Украйна, само че пропусна Палестина, с което получава съществени обществени рецензии, добавя Wikipedia.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР