Официален представител на Израел омаловажи разполагането на зенитно-ракетен комплекс С-300

...
Официален представител на Израел омаловажи разполагането на зенитно-ракетен комплекс С-300
Коментари Харесай

Израел можел да победи и унищожи С-300 на Русия в Сирия

Официален представител на Израел омаловажи разполагането на зенитно-ракетен комплекс С-300 от Русия в Сирия, изтъквайки, че съветската противоракетна система може да бъде победена от стелт (невидими) изтребителите на Израел и вероятно да бъде унищожена, оповестява " Ройтерс ".

Москва разгласи във вторник, че е доставила С-300 на Сирия, решение, взето откакто упрекна Израел, че носи непряка отговорност за свалянето на съветския разследващ аероплан Ил-20 от сирийската противовъздушна защита, до момента в който тя се опитваше да противодейства на израелски щурмови изтребители предишния месец.

Дамаск и Русия дефинират разполагането на С-300 като главен възпиращ фактор. Израел и Съединени американски щати показаха опасения по отношение на предаването на съветската противоракетна система на Сирия.

Ала запитан в изявление дали придобиването на съветската система от Сирия ще отреже крилете на израелските военни, Цаки Ханегби, който е министър на районното съдействие на еврейската страна и член на кабинета по сигурността, който няма право на глас, отсече: " Недвусмислено не. "

" Оперативните качества на военновъздушните сили са такива, че тези батареи (С-300) в действителност не лимитират качествата на военновъздушните сили да работят ", посочи той пред армейското радио.

Имайки поради изтребителите F-35, които Израел стартира да получава от Съединени американски щати преди повече от година, Ханегби разяснява: " Знаете, че имаме стелт изтребители, най-хубавите самолети в света. Тези батареи (на Русия) даже не са способни да ги засичат. "

Освен С-300, Русия изпрати в Сирия и по-модерната С-400 през последните две години. Досега съветската войска ги е употребила за отбрана на своите самолети и съветски обекти в Сирия. Но в този момент решението на Русия да достави противовъздушната система значи, че тя ще бъде предадена на режима на Башар Асад.

" Ройтерс " заяви през 2015 година, че Израел е упражнявал против доставена от Русия система С-300 в Гърция.

Според Израел неговите въздушни удари в Сирия са нужни, с цел да предотврати разполагането и прехвърлянето на оръжия от страна на Иран или ливанската формация " Хизбула ", които са съдружници на Дамаск.

По думите на Ханегби, Русия преди е разполагала своя лична С-300 в Сирия, тъй че качествата на системата от дълго време са обсъждани като фактор от израелското обмисляне. Сирийските военни ще имат потребност от " няколко месеца ", с цел да създадат своите С-300 оперативни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР