Офисите на големите ИТ фирми остават празни за неопределено време. Microsoft

...
Офисите на големите ИТ фирми остават празни за неопределено време.
Microsoft
Коментари Харесай

Microsoft отлага за неопределено време връщането по офисите


Офисите на огромните ИТ компании остават празни за неопределен срок.

Microsoft съобщи в четвъртък, че ще забави за неопределен срок повторното отваряне на централата си в Редмънд, Вашингтон, и другите си офиси из Съединени американски щати, защото коронавирусът продължава да се популяризира из страната. Производителят не уточни нова дата, когато счита да „ отвори “ още веднъж. До този миг компанията планираше формалното завръщане на чиновниците по офисите за 4 октомври.

Решението, което ще засегне повече от 103 000 чиновници на Microsoft в Съединени американски щати, отразява внимателния метод на огромните софтуерни компании към завръщането на чиновниците в бизнес-сградите след увеличението на хоспитализациите и смъртните случаи, свързани с Covid. През август, поради повишаването на броя на случаите на заболелите, Amazon съобщи, че корпоративните чиновници в Съединени американски щати и някои други страни ще стартират да се връщат в офисите чак през януари 2022 година Фейсбук и Гугъл последваха Amazon, като споделиха, че ще разрешат на служащите да се върнат в Съединени американски щати офиси през 2022 година, което значи, че доста чиновници ще работят от разстояние съвсем две години.

„ Предвид несигурността на Covid-19, ние взехме решение да не се опитваме да предвиждаме нова дата за цялостно отваряне на работните пространства в Съединени американски щати. Ще отворим офисите незабавно, когато това е допустимо да стане безвредно, въз основа на насоките за публичното здраве “, написа Джаред Спатаро, корпоративен вицепрезидент на Microsoft, в обява в блога на компанията. Когато този миг настъпи, компанията разгласи едномесечен временен интервал, с цел да могат служащите да се приготвят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР