Офис служителите, които работят прави, изгарят едва 9 калории на

...
Офис служителите, които работят прави, изгарят едва 9 калории на
Коментари Харесай

Офис служителите, работещи прави, изгарят едва 9 калории на час повече от седящите

Офис чиновниците, които работят прави, изгарят едвам 9 калории на час повече от седящите, заяви Прес асосиейшън, базирайки се на английско проучване.

Учените от университета на Бат споделиха, че резултатите от проучването им слагат под въпрос концепцията хората да работят прави, с цел да отслабват.

Девет калории на час са равни на силата от клонче целина. Ако човек желае да изгори изпитото сутринта капучино, ще би трябвало да стои прав 20 часа.

"Много хора към този момент осъзнават вредата от продължителното седене за здравето и могат да изберат бюра за правостоящи. Те би трябвало да знаят обаче, че въпреки и да е потребно човек да стои повече прав, не могат да чакат фрапантни промени в тежестта си - сподели доктор Хавиер Гонсалес от екипа. - Ако желаят да отслабнат, би трябвало да усилят физическата си интензивност и да трансформират метода си на хранене ".

Учените са изследвали метаболитната скорост у 46 здрави мъже и дами. Те е трябвало да лежат, да седят или да стоят прави, с цел да бъдат направени измервания и да бъде преценено какъв брой калории са изгорили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР