Офанзивният полузащитник на ЦСКА - Станислав Шопов, даде интервю по

...
Офанзивният полузащитник на ЦСКА - Станислав Шопов, даде интервю по
Коментари Харесай

Слави Шопов: ЦСКА е най-големият отбор в България и изискванията винаги са максимални

Офанзивният полузащитник на ЦСКА - Станислав Шопов, даде изявление по време на лагера на " алените " в Австрия. Пред " Ритнитопъ " младият халф призна, че задачата пред тима е да стане първенец, а целият състав е подготвен " да даде всичко от себе си ", с цел да се случи това нещо.
 Петров: В България ние диктуваме темпото!
Петров: В България ние диктуваме темпото!

" Мисля, че към този момент сме в много добра физическа форма "

Кой в действителност е Станислав Шопов?

-Станислав Шопов е естествен човек и футболист!

Кои са тимовете и футболистите, които харесваш и имаш ли си кумир, от който взимаш образец?

-Любимите ми тимове са ЦСКА и Барселона и съчувствува на доста футболисти. Един от обичаните ми е Доминик Собослай.

Колко огромен трамплин беше " Ботев " (Пловдив) за издигането на футболната ти кариера?

-От седем до 18-годишен бях в тима на " Ботев " (Пловдив), където се построих като футболист и считам, че трамплинът беше огромен - въпреки всичко направих трансфер в топ 6 състезание в Европа по това време. Винаги ще бъда признателен на този клуб.

Как се стигна до прехвърлянето ти в ЦСКА и имаше ли други предложения от България и чужбина?

-Имаше предложения и от България, и от чужбина, само че когато се появи ЦСКА всичко остана настрани, а и ми демонстрираха всичко това, от което нуждая се, а точно почитание и предпочитание да бъда част от този популярен клуб.

Какво значи ЦСКА за теб и какъв брой по-ожесточена ще е битката за купата следващата година?

-За дребното време от една година, в което съм тук, разбрах, че това е най-големият тим в България и условията постоянно са оптимални. Това ми харесва! За мен ЦСКА е знак на България! Като стартира сезонът ще забележим. Единственото, което мога да кажа е, че ние ще дадем всичко от себе си, с цел да спечелим купата! Ще дадем всичко от себе си, с цел да спечелим купата.

Докъде може да стигне ЦСКА в Европа през този сезон?

-Нека първо да мине подготовката и по-късно ще мислим за формалните мачове!

Постигнахте две победи в първите си два мача от подготовката на австрийска земя, втората, от които против остарял познайник - " Базел ". Какви са упованията и задачите ви в идващите инспекции и доколко се ускорява конкуренцията на всеки пост с привличането на новите футболисти?

-Със сигурност упованията ни са с всеки минал мач да се представяме все по-добре и персонално на мен ми харесва, когато има конкуренция.

Разкажи ни за престоя си в Нидерландия! Какви са усещанията ти и толкоз огромна ли е разликата отсам?

-Престоят ми в Нидерландия го дефинирам като плюс в моята кариера. Със сигурност има разлика с нашето състезание, само че не бих споделил, че е толкоз голяма.

Започваш да получаваш шансове за изява в националния тим. Какво е възприятието да носиш националната фланелка, каква е атмосферата в съблекалнята и какви са упованията ти след първите извоювани точки, които с малко повече шанс можеха да бъдат и повече?

-За мен е чест и отговорност да пазя цветовете на родината! Още от дете съм си мечтал да играя за националния тим на България. Атмосферата е доста добра, познаваме се с множеството момчета още от юношеските обединения. Очаквам с всеки минал мач да играем още и още по-добре и да реализираме позитивни резултати.

Какво обичаш да правиш в свободното си време и кои са хората от тима, с които имаш най-силна другарска връзка отвън мачовете и подготвителния развой?

-В свободното си време обичам да бъда със фамилията си и да навестявам конни бази, тъй като конете са моя уязвимост!.Най-близките ми хора от тима са Християн Петров, Иван Турицов и Димитър Евтимов. С тях постоянно настроението е на равнище. Също по този начин на този стадий съм се съсредоточил напълно върху футбола, само че мисля в най-скоро време да се запиша в университет.

Какви са проблемите на българския футбол? Откъде стартират и какво би трябвало да се промени?

-Не съм аз индивидът, който би трябвало да каже какви са проблемите.
 Турицов: Добра инспекция беше, тъй като ще има такива мачове в шампионата и в Европа
Турицов: Добра инспекция беше, тъй като ще има такива мачове в шампионата и в Европа

" Нормално е да сме изморени "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР