Oeiras Open, финалВиктория Томова – Елизабета Кочарето 6-7(5), 6-2, 5-7Виктория

...
Oeiras Open, финалВиктория Томова – Елизабета Кочарето 6-7(5), 6-2, 5-7Виктория
Коментари Харесай

Томова загуби финала в Оейраш след над 3 часа битка


Oeiras Open, край
Виктория Томова – Елизабета Кочарето 6-7(5), 6-2, 5-7


Виктория Томова загуби трагичния край на ITF шампионата с награден фонд 80 хиляди $ в Оейраш, Португалия. В дуела за трофея ракета №1 на България загуби с 6-7(5), 6-2, 5-7 от италианската квалификантка Елизабета Кочарето след над 3 часа на корта.

Двете изиграха извънредно равносилен мач като Томова приключи и с повече реализирани пробиви – 7 по отношение на 6 на съперничката си, само че за жалост не съумя да издържи в края на срещата.

Това бе първи край за нея от над 2 години, както и третият най-значим в кариерата ѝ. До момента тя има един изгубен край на шампионат с награден фонд 100 хиляди $, както и една купа от 80-хилядник.

Томова и Кочарето бяха играли между тях преди броени дни в първия кръг на WTA 125 шампионата в Марбея. Там италианката победи в два сета болната по това време българка. В Оейраш обстановката бе доста по-различна като действително българката имаше преимущество и в първия сет след реализиран ранен пробив. При 5-4 обаче тя позволи връщането на брейка, а в последвалия тайбрек Кочарето бе малко по-прецизна.

Във втората част имаше серия от пет следващи пробива, след който Томова поведе с 4-2. Този път тя затвърди задатъка си, отразявайки три брейкбола, а след това взе още един път подаването на съперничката си.

В решителната част двете си размениха по един ранен пробив, само че като цяло българката имаше повече проблеми с началния си удар. При 5-4 Кочарето сервираше за продобиване на мача, само че Томова съумя да изравни. За страдание още в идващия гейм нов пробив на международната №233 ѝ даде късмет още веднъж да сервира за трофея и този път тя не сбърка.

Все отново положителното показване на Томова в Оейраш пристигна в добър миг, защото в понеделник тя ще загуби точките, извоювани от полуфинала на WTA шампионата в Богота преди година. С финала в Португалия тя лимитира загубите си и по този начин ще отстъпи със единствено шест позиции в ранглистата до №113.

Много бързо Томова ще размени Оейраш с Анталия, където ще се причисли към националния тим на България за мачовете в отборния шампионат „ Били Джийн Кинг Къп “ през идната седмица. Тя ще пропусне първия конфликт с Австрия в понеделник, само че би трябвало да е на линия за мачовете с Хърватия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР