Одобриха позицията на България по Съобщението на Европейската комисия Чиста

...
Одобриха позицията на България по Съобщението на Европейската комисия Чиста
Коментари Харесай

Одобриха позицията на България за неутрална към климата икономика

Одобриха позицията на България по Съобщението на Европейската комисия " Чиста планета за всички - европейска стратегическа дълготрайна визия за просперираща, съвременна, конкурентоспособна и неутрална във връзка с климата стопанска система ", което беше показано на 28 ноември 2018 година

Съобщението е в отговор на апелите Европейският съюз да резервира водещата си световна роля в дейностите против изменението на климата и цели да въвлече всички заинтригувани в спор, на чиято база да бъде направена рамка за приноса на Европейски Съюз към реализиране на задачите, открити със Споразумението от Париж.

Според утвърдената позиция страната ни поддържа провеждането сходна полемика и търсенето на поддръжка от обществото, от всички браншове на стопанската система и от всички административни равнища. В рамките на този преход за България ще бъдат водещи правилата за разходо-ефективност, отчитането на националните специфики, правото на страните сами да дефинират енергийния си микс, софтуерната индиферентност, икономическото развиване и общественото благоденствие на жителите.

От държавното управление показват, че страната ни счита за значимо ограниченията да бъдат съобразени с софтуерните благоприятни условия на промишлеността и да са основани върху оценки на влияние по браншове, изключително във връзка с дребните и междинни предприятия.

За България е значимо да има повече изясненост и по отношение на използването на правилото за взаимност в процеса на реализиране на общите цели на Съюза, както и справедливото систематизиране на разноските и изгодите от прехода, оповестяват от Министерския съвет. Като належащо се показва основаването на обща политика за стимулиране на научната и развойна активност, за основаване на удобна среда за новаторски решения посредством обезпечаване на обществено финансиране, включително и дотации за частна изследователска и развойна активност, демонстрационни планове и подкрепяне на практическото внедряване на нововъведенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР