Одобрението за дейността на руския президент Владимир Путин в страната

...
Одобрението за дейността на руския президент Владимир Путин в страната
Коментари Харесай

Рейтингът на Владимир Путин достигна петгодишен миниум

Одобрението за активността на съветския президент Владимир Путин в страната е спаднало на 66 % - до петгодишен най-малко, осведоми "Комерсант ", като цитира данни от изследване на социологическия център "Левада ".

Тридесет и три на 100 от запитаните не утвърждават работата на президента, а един % нямат мнение. Това е най-ниският индикатор от 2013 година, когато позитивно мнение за активността на Путин имаха 62 на 100 от хората в Русия. Същевременно сегашният му рейтинг е с 22 % по-нисък от утвърждението за президента през 2014 година, когато Крим бе причислен към федерацията, припомня вестникът анексията на украинския полуостров от Москва.

"Рейтингът на Путин се стабилизира след нескончаем спад, тъй като се е изчерпал резултатът на възмущението от пенсионната промяна в Русия, вдигнала с пет години възрастта за пенсия ", счита политологът Владимир Слатинов. Според специалиста обаче рейтингът на президента към този момент не е тефлонов, тоест изцяло ваксиниран против всевъзможни негативи. "Значи спадът може да продължи, в случай че се случат следващите шокови за популацията на Русия събития или решения ", предвижда той.

Путин прочее остава ръководителят с максимален % утвърждение измежду жителите на Русия. Най-нисък рейтинг има министър председателят Дмитрий Медведев - 34 на сто; 64 % от жителите не утвърждават активността му. Участниците в анкети обаче са удовлетворени от активността на губернаторите - утвърждението за тях през октомври е 58 на 100 против 40 на 100 отрицание. "Пълномощията им са малко, те могат да бъдат свалени всеки миг, пари няма, а те самите са по-близо до хората, в сравнение с федералните управляващи, и по тази причина са постоянно на показ ", изяснява специалистът Слатинов.

Държавната дума (горната камара на федералния парламент) обаче не може да се похвали с доверие измежду хората в Русия - утвърждават я единствено 36 на 100 против 62 % отрицание. По данни на центъра "Левада " поддръжката за съветския парламент в страната не е надхвърляла 50 на 100 от 2015 година насам, прибавя "Комерсант ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР