Одобрението на т.нар. Преспанско споразумение е спонсорирано от Джордж Сорос,

...
Одобрението на т.нар. Преспанско споразумение е спонсорирано от Джордж Сорос,
Коментари Харесай

Бившият гръцки военен министър: Джордж Сорос разцепи кабинета

Одобрението на така наречен Преспанско съглашение е спонсорирано от Джордж Сорос, сподели някогашният гръцки боен министър Панос Каменос, написа атинският в. Катемерини.

Лидерът на партията "Независими гърци ", която бе бяха съдружен сътрудник на държавното управление на лявата групировка, водена от премиера Алексис Ципрас СИРИЗА, упрекна американския милиардер, че е подкупил депутати, които поддържаха документа. "Цялата тази история със Скопие бе договорка. Не може за няколко месеца над двадесетгодишните старания на Гърция да бъдат сведени до нулата. Зад това стоят големи финансови потоци. Аз не мога да кажа сигурно дали тези хора са получили пари, само че едно е несъмнено - зад гласуването стои един човек. Неговото име е Джордж Сорос ", безапелационен бе Каменос. "Заради дейностите на този "бизнесмен " нашето държавно управление се разцепи и ние загубехме дълговодена борба, само че не и войната ", разяснява лидерът на дясната партия.

Парламентът в Атина в петък даде зелена светлина на документа, който постави завършек на името разногласието за името на Република Македония. Споразумението бе подсилен със 153 гласа в 300-местния парламент. За гласоподаваха депутатите от СИРИЗА (148 души), техен сътрудник от лявата партия "Река " и отцепници от "Независими гърци ".

Приемането на съглашението провокира митинги в цялата страна. Крайнодесни деятели се пробваха да атакуван през вчерашния ден президента на страната Прокопис Павлопулос в Солун. Държавният глава посети втория по величина в страната града, с цел да означи Световния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР