Одобрението на спот BTC ETF в САЩ през януари отбеляза

...
Одобрението на спот BTC ETF в САЩ през януари отбеляза
Коментари Харесай

Какво следва за пазарът на криптовалути

Одобрението на спот BTC ETF в Съединени американски щати през януари означи основно развиване в крипто пространството, помагайки за доста рали, водено от Биткойн.

Оттогава насам общата пазарна капитализация набъбна от $1.5 трилиона на $2.5 трилиона, което съставлява удивително нарастване от 60%.  

Актуалният въпрос в този момент е: Какво ще последва?

Американските ETF -и привлякоха милиарди, създавайки дисбаланс сред търсенето и предлагането, повишавайки цената на Биткойн. Тези ETF-и в този момент съставляват почти 4% от всички BTC в обращение. Освен това, в случай че към 30% от предлагането на Биткойн е недокосвано повече от пет години, тези ETF-и служат като забележителен източник на търсене. Предстоящото халвинг събитие на Биткойн в средата на април може в допълнение да ускори тази динамичност, като в предишното е работило като катализатор на ценови скокове.

Институционалните вложители, които имат главен принос за притока на ETF, демонстрират по-дългосрочен капиталов небосвод, което евентуално понижава общата волатилност на пазара. Въпреки това интеграцията на криптовалутите в обичайна финансова система евентуално ще бъде постепенна, като за всеобщото им приемане е належащо да се появят повече действителни приложения.

Макар че крипто екосистемата може да се похвали с разнородни приложения, доста от тях към момента са в ранен стадий или са предопределени за нишови групи консуматори. За по-широко приемане тези приложения би трябвало да оферират действителни нововъведения, оказващи въздействие върху всекидневието.

В сегашния пазарен цикъл търсенията на термини, свързани с криптовалути, внезапно набъбнаха, като Биткойн и Етериум водят по време на неотдавнашното рали. Алткойните към момента не са изживели своя важен миг, като се търгуват под предходните си исторически върхове. Като се имат поради удобните макроикономически условия, има капацитет за по-нататъшно повишаване.

В резюме, въпреки че утвърждението на ETF и институционалното присъединяване означават забележителен прогрес, пътят на криптовалутите към всеобщото им приемане зависи от приложенията в действителния свят. С напредването на пазарния цикъл диверсифицираният, дълготраен капиталов метод остава здравомислещ при навигирането в развиващия се крипто пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР