Одитът на централната банка на Ливан, обявен миналия месец, ще

...
Одитът на централната банка на Ливан, обявен миналия месец, ще
Коментари Харесай

Одит на централната банка на Ливан ще проверява всичките й трансакции

Одитът на централната банка на Ливан, разгласен предишния месец, ще включва всички преводи на банката.

Това сподели през днешния ден в изявление министърът на стопанската система Раул Нехме, представен от Ройтерс.

Премиерът Хасан Диаб съобщи предишния месец, че Ливан ще направи одит на сметките на централната банка, с цел да покаже бистрота в дейностите си, откакто стартира договаряния с кредиторите за преструктуриране на дълга. Одитори ще прегледат всички преводи, за се види каква е активността на централна банка, сподели министърът пред в. "Файненшъл таймс ".

В разгара на Рамазана: Протестите в Ливан се възобновиха

Одитът ще бъде изработен от една от трите компании - Кей Пи Ем Джи (KPMG), Крол (Kroll) или Оливър Уайман (Oliver Wyman), добави Нехме без да посочи от коя.

Тежката финансова рецесия, която е обхвана Ливан от месеци, докара в края на март до оповестяване на несъстоятелност по големия валутен дълг за първи път и до започване на договаряния за преструктурирането му. Икономическите последствия от ограничаващите ограничения, въведени поради експлоадирането на ковид, в допълнение утежниха неволите на страна с отслабваща валута, намаляващи запаси и растяща инфлация. Кабинетът на премиера даде обещание да реформира ливанския банков бранш и одитът, който ще бъде изработен на централната банка, е част от преструктурирането на бранша, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР