Одеса - един от най-красивите градове край Черно море. От

...
Одеса - един от най-красивите градове край Черно море. От
Коментари Харесай

Одеса – една от перлите в короната на Черно море

Одеса - един от най-красивите градове край Черно море.

От внушителната постройка на операта до брега няма и пет минути пешком.

Километричните пясъчни плажове притеглят доста туристи. Одеса е милионен град, а сътрудниците от "Дойче веле " (DW) ни разхождат из него.

Наталия Власенко демонстрира на посетителите най-интересните места в нейния град. Емблемата на Одеса - Потьомкинските стълби, свързващи остарялата част на града и пристанището.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КРАСИВИ СНИМКИ ОТ ОДЕСА

Режисьорът Сергей Айзенщайн снима на това място през 1925 година паметния филм "Броненосецът Потьомкин ".

Власенко споделя, че това не са просто стълби, по които се стига до пристанището.

Това е емблематично място за срещи, освен за туристите, само че и за локалните хора. Провеждат се голям брой културни и развлекателни събития през цялата година. Гражданите на Одеса обичат това място.


Много добре непокътнатите фасади заблуждават, че Одеса е доста остарял град.

Всъщност той е учреден през 1794 година от Екатерина Велика. На мястото на Одеса преди имало дребна цитадела. Само за няколко десетилетия, Одеса се трансформира в огромен и многолюден град.

В Одеса посетителите може да открият както блестящи здания и огромни пространства, по този начин и един по-различен, спокоен и замислен град. В задните дворове има лозя, времето там като че ли е спряло. Чудесни кътчета за красиви фотоси.

Най-големият пазар в града е картинно място. Тук идват локалните хора, с цел да си пазарят.

Продукцията е от близките села. Изборът на артикули е голям. Мнозина вървят на пазара, с цел да купят нещо по-евтино или просто да поговорят с продавачите.

Във видеото горе научете още забавни обстоятелства за Одеса, какво съставлява така наречен еврейска улица, а в галерията - някои красиви фотоси от града.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР