Ода за ловецът и ужас за хищниците Светльо Любомиров-Малката Мука

...
Ода за ловецът и ужас за хищниците Светльо Любомиров-Малката Мука
Коментари Харесай

Баба Борка от село Ребро написа ода за ужаса на хищниците – Малката Мука

Ода за ловецът и смут за хищниците Светльо Любомиров-Малката Мука от Ребро посвети Борка Павлова, която също живее в брезнишкото село. Дамата, която локалните назовават с обръщението „ баба Борка “ е ловджийка по душа, макар че в никакъв случай не е имала опция да е професионален ловджия. Именно това я подтикнало да напише ода за Светльо Любомиров-Малката Мука в който тя усеща подобие със себе си по ловджийския темперамент, съобщи Zapadno.com.
 Снимка: Светльо Любомиров-Муката
Посветеното произведение е озаглавено „ Тръпка на един млад ловджия от Китното селце Ребро “ и е сложено в магазина в центъра на селото. До одата са залепени фотоси на Светльо Любомиров, създателя на редовете – Борка Павлова и календар на локалната ловна група. Преди към 2 седмици баба Борка схванала, че ловната група на Ребро ще организира заседание. Щом научила това тя побързала да напише ода за Малката Мука в чест на ловния му хъс и шанс. В края на предходната година ужасът за хищниците в Брезнишко заяви своята равносметка във Facebook профила си, която демонстрира, че за 365 дни е повалил 154 хищници.

„ Реших се, тъй като на мен този тип занимание ми е от млади години в кръвта. Ловът ми е в кръвта. Мъжът ми обичаше да попийва и когато се кандидатирах за ловец не ми позволиха пушка, с цел да не стане гаф. Още си ми тлее тоя огън и тъй като Светльо прави неща, които са страхотни! Миналата година имахме събор и аз до 6 часа сутринта не бях затворила кокошките си, крещя: Бог да благослови Светли! Викам си – би трябвало да пиша за това дете, да се знае. Внезапно разбрах, че ловците имат годишно заседание. Викам: Я, Боряно седи… Написах го и го качих тука – дано четат хората. От 50 години съм в Ребро. За тия 50 години подобен ловец не е имало като Светльо. “, показа Борка Павлова.

Написването на одата и лишило два дни. „ Имах предпочитание да се качи в интернет, където всеки може да го прочете. След одата той дори и едно „ благодаря “ не сподели, само че вътрешно му е кеф. Една жена пристигна в магазина и вика: „ Светли, ти ми даде обещание да ми дадеш списание да чета за тебе. “ А Светли отговори: „ Няма що да ти дам, ей тука чети на стената какво е написано. “. Досега в никакъв случай не съм била ловджийка, само че ми е в кръвта от млади години. “, сподели още баба Борка.

Тя си изяснява ловната слука на Малката Мука на тръпката, която той има в себе си. Същата тръпка по лова гори и в душата на баба Борка, която е позната измежду локалните с възприятието си за комизъм и силата да написа.
Прочетете какво гласи отдадената ода за Светльо Любомиров-Малката Мука:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР