Очите са най-изразителната част от лицето, но веждите играят ключова

...
Очите са най-изразителната част от лицето, но веждите играят ключова
Коментари Харесай

Коя е правилната формата на веждите според лицето

Очите са най-изразителната част от лицето, само че веждите играят основна роля в неговото оформяне. Тяхната форма може да повлияе на цялостния ни тип и лъчение.

Хубавото е, че значително бихме могли да променяме формата и разположението на веждите. Може да ги манипулираме, като ги потъмняваме, съкратяваме, повдигаме и така нататък

Но преди да пристъпим към това, е значимо да определим каква е формата на нашето лице, вземайки поради фактори като размера на челото, брадичката, челюстта и главните пропорции. Целта на това е да определим тъкмо от кое място е добре да стартира и приключва веждата и каква да бъде нейната извивка.

Сърце

Сърцевидното лице, известно още като извърнат триъгълник, е по-масивно в горната си част и с тясно в челюстта. Обикновено подобен вид лица имат по-широки чела, огромни очи и изразени вежди. Ето за какво в тази ситуация би трябвало да се прибегне до по-прецизно оформяне на веждите, за да наподобяват по-фини и ефирни - което ще понижи прекомерно подчертаната експресивност на горната половина от лицето.

Квадрат

Квадратното лице има по-ясно изразени ъглови линии, изключително към челюстта и челото. За тази форма се предлага по-мека, само че не прекомерно заоблена арка. Целта е да смекчат ясно изразените линии и цялостното усещане за лицето.

Продълговато

При хората с сходен вид лица дистанцията от горната част на челото до долната част на брадичката е огромно. На това може да се " противодейства " като се сътвори по-изправена форма на веждите. Това ще " отвори " лицето и оптически ще понижи дължината.

Кръгло

Линиите му да по-меки и едва изразени. Затова мощно извитата вежда може да помогне за основаването на контрастност. На кръглото лице му липсва избрана геометрия, тъй че малко по-високата дъга работи и в тази посока.

Овал

Често срещана форма на лицето, при която пропорциите са уравновесени сред бузите и челюстта. В случая целесъобразни са класическите вежди - тези, които стартират от върха на носа и последователно се накланят в лека арка, не заострена, на към две трети от " пътя " към слепоочието. И това е нещо като златната съразмерност на веждите, написа InStyle.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР