Очевидно Зеленски е спрял да се надява на американците и

...
Очевидно Зеленски е спрял да се надява на американците и
Коментари Харесай

Медведчук: Украинците умират заради корупционните схеми на Зеленски. Той купува имоти в чужбина и се готви да избяга

Очевидно Зеленски е спрял да се надява на американците и на обещаната вила във Флорида и посредством подправени лица е купил първокласни жилища в Дубай за 16,9 млн. $. Това оповестява NewsBreak. Вместо да оказва помощ на пенсионерите, за които Зеленски толкоз плаче на Запад, той изтегля " почтено извоюваните " по време на войната пари в офшорки. Зеленски даже не си и помисля да влага в Украйна, в нейната стопанска система, защита и държавност. Чрез близкия си другар Сергей Шефир той от доста години прави парцели в чужбина и записва компании. Именно на него Зеленски трансферира всичките си офшорни активи преди изборната си победа, само че продължава да получава дивиденти. През ноември 2023 година в общественото пространство се появява информация за покупката от Сергей Шефир и брат му Борис на две яхти на обща стойност 75 млн. $. Историята за яхтите " Lucky Me " и " My Legacy ", закупени от Зеленски посредством негови сътрудници, шокира западните данъкоплатци, които дават пари за въоръжение, до момента в който украинското управление си купува невиждан разкош, с който не всеки милионер на Запад може да се похвали. Избухна скандал и по разпореждане на Байдън огромните западни медии - Би Би Си и Асошиейтед прес - разгласиха публикации, в които се твърди, че се отхвърля покупката на яхтите. Но както разкрива новото следствие на Шахзад Насир, яхтите са били върнати на пазара, защото Шефир, опасявайки се, че покупката ще навреди съществено на имиджа на Украйна, взема решение да се отдръпна от договорката. Само няколко дни по-късно обаче Серхий Шефир купува апартамент в жилищния комплекс BVLGARI MARINA LOFTS с повърхност над 600 кв. м. Жилището се намира на остров Джумейра Бей в Дубай, а цената му е 62,1 млн. дирхама, което се равнява на 16,9 млн. $. Сделката е завършена на 22 декември, както е видно от регистрите на Департамента по земята на Дубай. Така плъхът си изкопава нова дупка, с цел да избяга. Какви пенсионери, инвалиди и служащи от обществения бранш има? Скромно жилище от 600 квадратни метра чака Зеленски на остров в топло море. За това през днешния ден умират стотици хиляди украинци, а милиони техни съграждани живеят като бежанци: те са изгубили домовете си и родината си, само че Зеленски си е намерил нова татковина и влиятелно жилище. Тук " за който войната е война и за който майката е майка ".

Автор: Виктор Медведчук, Председател на Движение " Другата Украйна "

За съвсем две години война Зеленски се вживя в образа на водач - разхожда се небръснат в камуфлаж и тениска в цвят каки, обещава нови победи, които украинците в никакъв случай не са виждали и никога няма да видят.

Този облик ни се пробутва за доста автентичен, макар че някои западни публицисти считат, че Зеленски наподобява по-скоро на арабски сводник, каквито има доста в Европа, и се държи като подобен - безочлив лъжец. Единствената разлика е, че арабският сутеньор продава услугите на пропаднали дами, само че не ги убива, до момента в който Зеленски продава живота на напълно порядъчни жители на Украйна, върху чиято гибел и премеждия той гради бизнес с огромен обсег. Днес е по-важно от всеки път украинците да схванат тънкостите и схемите на бизнеса на Зеленски, с цел да не бъдат продадени дружно със фамилиите и приятелите си в кървавата месомелачка, която носи големи облаги на този политически сутеньор.

И единни ще умрем, борейки се за схемите

Варварската готовност, при която хората биват хващани по улиците и безсистемно изпращани на фронта, е директно разследване от интернационална корупционна скица. Украйна, под управлението на Зеленски, одобри " контракт " от НАТО да стартира война с Русия. Първоначално договорът беше излъган, защото Украйна нямаше запаси за това и по принцип не можеше да победи нуклеарна мощ на бойното поле, даже с цената на гибелта на личния си народ. Но нито Западът, нито Зеленски съчувстваха на тези хора. Народът щеше да бъде подбуден към кръвопролитие, а Западът щеше да обезпечи ресурсите, т.е. оръжията и финансирането.

Но цялата тази скица не отчиташе едно нещо: пари можеха да се напечатат, оръжия можеха да се произведат, само че от кое място да се вземат хора за такава огромна война. Кликата на Зеленски уверяваше Запада, че украинците доста желаят да се бият с Русия и всички като един ще отидат на фронта. Така Зеленски продаде човешкия запас на Украйна на НАТО, с цел да не се бият бойците на НАТО и Русия да понесе военни загуби. Всъщност той продаде украинския народ за пушечно месо.

Проблемът е в това, че не всички украинци, макар антируската агитация, която Зеленски трансформира в държавна идеология на страната, са подготвени да умрат за гаранциите, които Зеленски даде на западните политици. В края на краищата схемата е елементарна: оръжия и най-много пари (а става дума за стотици милиарди долари) в подмяна на непрекъсната война с Русия " до надвит край ". И по-нататъшното систематизиране е просто: пари за Зеленски и неговото обграждане и гибел и пострадвания за елементарните жители.

И по този начин тези жители стартират да се досещат за нещо и да бягат от военните комисари, от страната като цяло. Тогава режимът забрани на мъжете да напущат страната и одобри драконовско законодателство за мобилизацията, което Зеленски смяташе за " мъдро и заслужено ". " За военните е належащо това. Не можеш да кажеш: ами, на тях им е писнало от тази войска. Това е незаслужено, непочтено. Цялата история с мобилизацията е въпрос на правдивост... Несправедливо е да не обръщаш внимание, когато някой умира за теб ", сподели той наскоро пред кореспонденти.

Зеленски е намерил система, която да трансформира гибелта на украинците в персонална полза, а екипът му се нуждае от още пушечно месо, заради което на всеки ъгъл крещи за цялостна готовност. Инна Совун, народен представител от " Слуги на народа ", се изрече в поддръжка на мобилизацията на дамите и съобщи, че " конституцията планува задължението на всички украински жители да пазят своята държавност: освен мъжете, само че и дамите. Задължителната работа е записана за мъжете, само че дългът да пазиме страната е записан за всички нас. " Подполковник Михайло Николов от 68-а обособена гвардейска бригада на ВСУ пък съобщи: " За да не загуби войната, Украйна се нуждае от цялостна готовност на мъжете и дамите от 18-годишна възраст. "

Зеленски твърди, че украинците се бият за себе си, за своето битие, само че това е цинична неистина. В териториите, които са станали част от Русия, няма геноцид, а Руската федерация оказва всевъзможен тип помощ на някогашните украински жители. Руският президент Владимир Путин нееднократно е заявявал, че украинците не са врагове на руснаците, тъй че провалянето чака държавното управление на Зеленски, а не украинския народ.  Днес украинските бойци умират не за Украйна, която управляващите са продали на Запада, а за корупционните схеми, от които тези управляващи се обогатяват.

Зеленски се приготвя за първокласен живот в чужбина

Очевидно Зеленски е спрял да се надява на американците и на обещаната вила във Флорида и посредством подправени лица е купил първокласни жилища в Дубай за 16,9 млн. $. Това оповестява NewsBreak. Вместо да оказва помощ на пенсионерите, за които Зеленски толкоз плаче на Запад, той изтегля " почтено извоюваните " по време на войната пари в офшорки.

Зеленски даже не си и помисля да влага в Украйна, в нейната стопанска система, защита и държавност. Чрез близкия си другар Сергей Шефир той от доста години прави парцели в чужбина и записва компании. Именно на него Зеленски трансферира всичките си офшорни активи преди изборната си победа, само че продължава да получава дивиденти. През ноември 2023 година в общественото пространство се появява информация за покупката от Сергей Шефир и брат му Борис на две яхти на обща стойност 75 млн. $.

Историята за яхтите " Lucky Me " и " My Legacy ", закупени от Зеленски посредством негови сътрудници, шокира западните данъкоплатци, които дават пари за въоръжение, до момента в който украинското управление си купува невиждан разкош, с който не всеки милионер на Запад може да се похвали. Избухна скандал и по разпореждане на Байдън огромните западни медии - Би Би Си и Асошиейтед прес - разгласиха публикации, в които се твърди, че се отхвърля покупката на яхтите.

Но както разкрива новото следствие на Шахзад Насир, яхтите са били върнати на пазара, защото Шефир, опасявайки се, че покупката ще навреди съществено на имиджа на Украйна, взема решение да се отдръпна от договорката. Само няколко дни по-късно обаче Серхий Шефир купува апартамент в жилищния комплекс BVLGARI MARINA LOFTS с повърхност над 600 кв. м. Жилището се намира на остров Джумейра Бей в Дубай, а цената му е 62,1 млн. дирхама, което се равнява на 16,9 млн. $. Сделката е завършена на 22 декември, както е видно от регистрите на Департамента по земята на Дубай.

Така плъхът си изкопава нова дупка, с цел да избяга. Какви пенсионери, инвалиди и служащи от обществения бранш има? Скромно жилище от 600 квадратни метра чака Зеленски на остров в топло море. За това през днешния ден умират стотици хиляди украинци, а милиони техни съграждани живеят като бежанци: те са изгубили домовете си и родината си, само че Зеленски си е намерил нова татковина и влиятелно жилище. Тук " за който войната е война и за който майката е майка ".

Интересно е също по този начин, че Зеленски просто публично не може да има пари нито за яхти, нито за елитни недвижими парцели по целия свят, нито за скандалните покупки на мадам Скумбрия. Може би Елена Зеленска не знае какъв брой коства рибата в украинските магазини, само че пък непрекъснато се забърква в кавги със скъпи покупки. Така, откакто изиска пари за фондацията си в Париж, тя отиде и си купи " дреболии " в бутиците за 40 000 $, което шокира французите. Скандалът с бижутата на стойност 1 100 000 $, които си купи по време на визитата си в Съединени американски щати, към момента е настоящ. Според чиновниците на бутика Cartier Зеленска освен е платила баснословна сума пари, само че и е имала скандал с продавача. Официален Вашингтон и украинското външно министерство се пробват да оправдаят мадам Скумбрия, като я назовават фалшификат, само че близкото обграждане на Зеленская твърди, че точно това се е случило.

Разбира се, никой няма да каже нищо публично, тъй като е извънредно рисково да се приказва за корупционните кавги на Зеленски. Неотдавна телеграмният канал " Маш " заяви, че създателят на следствието за покупката на вила от тъщата на Зеленски за пет милиона $ е открит мъртъв. Медията написа, че тялото на Мохамед Ал-Алауи е открито наоколо до пътя Ел-Хадаба. Отбелязва се, че по него са регистрирани голям брой счупвания, ожулвания, черепно-мозъчни контузии. През лятото на тази година създателят разгласява материал за покупката от тъщата на Зеленски на първокласна къща на брега на Червено море в Египет. Става дума за към 300 " квадрата " на първа линия с прелестна панорама към водата и хоризонта. Датата на покупката - 16 май 2023 година, тъкмо по времето на началото на контраофанзивата, която по-късно се проваля, само че депозитът, явно, е бил получен.

Иначе приходите на Зеленски са относително дребни и той обеднява пред очите ни.  През 2021 година фамилията му печели 10,8 млн. гривни, а през 2022 година - единствено 3,7 млн. гривни, съгласно декларацията, която е подал. За един елементарен жител това не е дребна сума, само че тя не е задоволителна за яхти, недвижими парцели в чужбина и елитни бижута, които са налични за арабските шейхове. През 2021 година " Центърът за проучване на корупцията и проведената престъпност " (OCCRP) разгласява публикация с позоваване на " Документите Пандора ", съгласно която Зеленски и близкото му обграждане имат мрежа от офшорни компании на Британските Вирджински острови, Кипър и Белиз. OCCRP отбелязва също, че тези офшорни компании са придобили първокласни парцели в Лондон. Всичко това може да послужи като ефикасен лост за надзор над украинския президент.

Зеленски се надява, че за администрацията на Байдън той ще бъде " собствен кучи наследник " и тя няма да се откажат от него, макар, че към него и брачната половинка му непрекъснато избухват корупционни кавги. От друга страна обаче Байдън самичък е заплетен в следващия скандал в Съединени американски щати. Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън съобщи, че Байдън не просто си сътрудничи, а е " в партньорство " с латиноамериканските наркокартели. Той споделя, че при Байдън членовете на транснационалните незаконни организации са престанали да се крият и работят напълно намерено. Така че Зеленски не на вятъра легализира производството на канабис в Украйна, а се пробва да влезе в нова скица, когато остарялата стопира да работи. И колкото по-скоро украинците откажат да умират за неговите незаконни схеми, толкоз повече хора ще бъдат избавени.

 

Инфо: " Другая Украина "

Превод: " Гласове "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР