Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде

...
Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде
Коментари Харесай

Калфин: Целият свят знае, само Нинова не знае, че даваме оръжие на Украйна -

" Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, с цел да не се повтарят сходни напрежения ", каза пред БНР Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер, някогашен външен и обществен министър и някогашен евродепутат.

Оръжейните фабрики работят на три смени и изнасят, уточни Калфин в предаването " Преди всички ". По думите му в света сега няма друго място, което да има потребност от нашите муниции, с изключение на Украйна.

" Ясно е, че това оръжие финишира в Украйна. Българска социалистическа партия си мисли, че хората са толкоз посредствени, че слушат председателката им, в сравнение с да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, в това число Русия евентуално. Само госпожа Нинова не знае ", сподели Калфин.

Той приветства решението на Народното събрание да деблокира договарянията на Скопие с Европейски Съюз.

" С това гласоподаване България излезе от безнадеждния път след подписването на контракта с РСМ. Предишното държавно управление постави на трупчета целия развой и блокира разширението на Европейски Съюз ", разяснява Ивайло Калфин за рухването на ветото за договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

Трайният интерес на България не е някой в Скопие да ни обещае нещо, а да забележим, че нашите съседи са европейска страна, счита той.

" Да, имаше напън върху България, само че би трябвало да дефинираме нашия интерес – не като има напън ние да се запънем като магарета. Дипломацията си свърши работата, политиците още веднъж не си свършиха работата. "

Според Калфин методът, по който беше признато решението за рухването на ветото в Народното събрание, не е бил добър и ще провокира реакция в Скопие.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР