Очевидно сме много далече от края на епидемията и всякакви

...
Очевидно сме много далече от края на епидемията и всякакви
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Далеч сме от края на епидемията


Очевидно сме доста надалеч от края на епидемията и всевъзможни решения – както за разпределяне на ограниченията, по този начин и за тяхното връщане, би следвало да се вземат доста деликатно и доста съразмерно. Това съобщи в изявление по стратегия „ Хоризонт “ на БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, член на Националния действен щаб за битка с ковид.

Непрекъснато се уголемява размерът на изследваните проби, което води до по-голям брой новооткрити случаи, разясни той.

Д-р Кунчев уточни, че в случай че в границите на три дни се задържи наклонността за 100 новозаразени с ковид, това би било сигнал да се върнат някои от ограничаващите ограничения, само че към този момент вероятността да се доближи този брой е дребна. Движим се в границите на 40-50 до 70-80 случаи на ден и растежът е постоянен, добави той.

По думите му има огромна разлика сред обособените райони. Доц. Кунчев даде образци с Видин и Търговище - във Видинско заболеваемостта е изразена, до момента в който в област Търговище към момента няма открит случай макар тестванията.

Затова и срезовото изследване в Пловдив, съгласно основния здравен контрольор, ще бъде доста показателно. Доц. Кунчев предвижда, че там ще бъде намерено сред 2 и 5-6% носителство на антитела.

Повече от 30 лаборатории подават данни в осведомителната система, в която се следи развиването на епидемията съгласно лабораторните резултати.

До момента има 16 предизвестия от капитани на полети, че в самолета има хора със подозрения за ковид, сподели още Ангел Кунчев.

Резултатите от домовете за възрастни хора в страната не са толкоз неприятни, съобщи Кунчев, съгласно който се основава чувството, че тези домове са пламнали.

Към момента има към 60 инфектирани измежду домуващите и 20 от личния състав на фона на близо 15 хиляди жители на тези домове и към 2 хиляди работещи там. Като % не е високо, неприятното е, че е съсредоточено в няколко заведения, разяснява той.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР