Очевидно политическата криза и всяка политическа партия с амбиция за

...
Очевидно политическата криза и всяка политическа партия с амбиция за
Коментари Харесай

Радев: Ако ще има предсрочни избори, нека да са в началото на октомври

Очевидно политическата рецесия и всяка политическа партия с упоритост за социална поддръжка би трябвало ясно да съобщи какъв излаз предлага. Но въпросът за властта не анулира отговорността на политическите партии към жителите и страната, съобщи през днешния ден при връщането си от посещаване в Черна гора президентът Румен Радев, представен от БНР.

" Но би трябвало да е ясно, че бързото и безуспешно привършване на процедурата за сформиране на държавното управление преди края на юли на процедура завършва активността на държавното управление и на Народното събрание и доста значими въпроси остават нерешени. По Конституция би трябвало да разглася незабавно избори в границите на 2 месеца. Това значи избори през септември, което също крие опасности, само че въпреки това прекомерно продължение на процедурата за сформиране на държавно управление води към прелъщение за хазартни управнически решения и кадрови промени и въпреки това самите партии чертаят все по-дебели червени линии между тях и съставянето на държавно управление след евентуални предварителни избори става все по-трудно ", съобщи той.

" Ако и вторият мандат бъде върнат, ще поканя всички парламентарно показани партии на съвещания, с цел да чуя каква формула оферират за излаз от рецесията, какви са техните настройки за коалиране, за търсене на парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление и към какви цели и стратегия. Според тези критерии ще взема решение на кого да връча третия мандат ", уточни Радев.

Ако изборът на партиите е още веднъж предварителни избори, смятам за оправдано изборите да се проведат при започване на октомври, уточни президентът. Румен Радев съобщи, че в границите на дни ще връчи изследователски мандат на втората по величина парламентарна група - ГЕРБ-СДС, които оповестиха, че ще го върнат незабавно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР