Очевидно има атака срещу Русия в момента и трябва да

...
Очевидно има атака срещу Русия в момента и трябва да
Коментари Харесай

Ген. Чобанов за случая Гебрев: Кокошкарска история, не стои сериозно

Очевидно има офанзива против Русия сега и би трябвало да се извадят колкото се може повече причини за съветско вмешателство, сподели пред БНР ген. Иван Чобанов – някогашен шеф на Национална работа "Сигурност ", по отношение на случая "Гебрев ". Той акцентира, че първичната информация по тематиката е от британски проверяващ уебсайт, след което тя е била публикувана и в други медии, а оттова е почнала и акция, в която се намесва България.

Не инцидентно този случай съответства с обвиняванията за хибридни офанзиви, за вмешателство в избори и ред други неща, добави ген. Чобанов.

Запитан дали има подобие сред случая "Скрипал " и този с българския предприемач Емилиян Гебрев, специалистът отговори: "Сходство има в политическото говорене и в пропагандния смисъл. Сходството, което излиза на повърхността като събитие, е, че като опорни точки се повтаря Скрипал, Гебрев, съветски служби, токсини и така нататък Това остава и в всеобщото схващане и това е задачата – да се приказва, да се приказва, а каква е истината – надали ще излезе в миналото ".

Според него на този стадий българските служби са си свършили работата. Не постоянно в оперативната работа може да излезе цялата истина, сподели ген. Чобанов. Той бе безапелационен, че службите ни имат ресурса да противодействат, в случай че има нещо съответно. Сегашният случай с Гебрев обаче е прекомерно неразбираем. Според него е несериозна версията Русия да е пратила сътрудници в България, с цел да токсини Гебрев: "Кокошкарска е цялата история, не стои съществено.... Убеден съм, че службите работят и по версии източникът да е в България. От тук би трябвало да се търсят нещата, не толкоз външна интервенция. Всеки случай, колкото и да е незначителен – в случай че има метод да се разиграе в огромната политика, той се разиграва. Както е в тази ситуация – всеки го разиграва за неговите цели и ползи и според от това кой му заплаща ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР