Очевидно ГЕРБ имат чувство за хумор. И така междувременно в

...
Очевидно ГЕРБ имат чувство за хумор. И така междувременно в
Коментари Харесай

Йончева обвини ГЕРБ, че вкарали корупцията и в детските градини

" Очевидно ГЕРБ имат възприятие за комизъм. И по този начин в това време в изискванията на смешки и закачки корупцията в България се трансформира в житейска норма. ".

Това съобщи БСП-депутатът Елена Йончева от парламентарната естрада в дебата за първия избор на съмнение към третия кабинет " Борисов " във връзка изявлението на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, че силата на ГЕРБ била Борисов, който самоуверено разбивал корупционни схеми.

Тя съобщи, че корупцията към този момент е битов стандарт като се стартира ли от дребни схеми и се стигне до огромните схеми.

" Вие успяхте да вкарате корупцията дори в детските градини ", установи Йончева.

По думите й финансови схеми към този момент водели до поръчкови убийства, имало контрактувани поръчки.

" Вие успяхте да създадете легална корупционна скица за 2 милиарда лв. - санирането ", безапелационна беше тя.

Йончева съобщи, че огромните публични поръчки се печелят от близки до властта компании, а неналичието на конкуренция води до неприятно качество.

Според Йончева това е моделът на ръководство на ГЕРБ, а той е доста повече от шуробаджанащина. Извършва се търговия с публичен запас, по думите й.

Схемите се употребяват за печелене на избори като част от ресурса се употребява за медийно въздействие, което пък докара до сриване в класацията за независимост на словото.

Тя обърна внимание и на Суджук-гейт и на оградата по границата с Турция, където по думите й, ГЕРБ се пробват да скрият оборудването.

" Как ще обясните, че при изхарчени 185 млн. лева, оградата пада. Защо регионалните шефове са трансформирали проектите за градеж на оборудването ", попита тя премиера.

" Има един закон. Законът за омертата и той несъмнено се съблюдава в страната. Това е закон на мафията ", съобщи още Йончева във връзка информацията на Съединени американски щати, че има корупционни схеми и мълчанието на премиера.

" Българинът има точка на толерантност и считам, че ние я стигнахме. Превръщането на България в корумпирано притежание на ГЕРБ, господин Борисов, превръщането й на територия без хоризонт за развиване няма да замине. No pasaran, господин Борисов ", заключи Йончева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР