Очевидно двата привлекателни южни града Петрич и Сандански са в

...
Очевидно двата привлекателни южни града Петрич и Сандански са в
Коментари Харесай

Кметът-измамник на Сандански, цъфнал до Румен Радев на „Пирин фолк“, напира за нов мандат

Очевидно двата привлекателни южни града Петрич и Сандански са в люта борба кой ще извади по-скандален претендент за кмет. Само изборите ще покажат по какъв начин ще завърши конкуренцията, в която се впускат досегашният градоначалник на Сандански – Атанас Стоянов и наследникът на петричкия митничар Марио Минев – Любчо.

 

Атанас Стоянов, прочут още като Мравката, въпреки и по случайност, тези дни се появи в целия си искра на телевизионния екран. Дребничкият на растеж властник беше сниман, до момента в който съпровожда Румен Радев при сензационната му поява на попфолк фестивала „ Пирин фолк “ в града. Нещо невиждано и нечувано до момента – президент да цъфне на сходен кич концерт и да легитимира „ изкуството ” на Сашка Васева, Емилия и всевъзможни силиконови старлетки като „ патриотично. дело "?!

 

Самият Атанас Стоянов обаче е илюстрация за финансовия разцвет, който носи включването в политиката. В този смисъл неговата биография напряко засенчва приказката за Пепеляшка и демонстрира какъв брой е значимо да бъде уцелена политическата ракета притежател.

 

Преди години той работи като гладач в шивашки завод в село Склаве. Тогава. бил безпаричен като църковна мишка, напомнят си паметливи негови сътрудници. По техни разкази от бедност даже отмъкнал велосипед и по този начин се сдобил с престъпна регистрация, само че прозорливо си намерил настойник в лицето на предприемача Никола Малчев – притежателят на големите оранжерии в с. Дамяница, та които станал притежател през 90-те години с решаващата помощ на известния наследник политик, аферист и несъмнено масон – Марио Тагарински.

 

През 2008 година производителят на домати Малчев се забъркал в пазаруване на гласове. Пред съда оранжерийният производител се признал за отговорен – плащал по 30 до 50 лева на глас от името на някаква локална коалиция „ Бъдеще за Община Сандански “. След тези самопризнания, Малчев подписал съглашение с прокуратурата, глобили го 2 500 лева и му наложили 6 месеца пробация. С това обаче е поставена линия на политическото му бъдеще.

 

Явно обаче зеленчуковият производител не се отказал от борбата за властта, само че извадил на предна линия протежето си Атанас Стоянов. Първо го вкарал във Вътрешна македонска революционна организация, след това известният като Мравката новоизлюпен челник се сдобил с тапия по право от ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

 

Ходът се оказал доста верен – към този момент просветен Атанас Стоянов изкарал като народен представител два мандата, а по-късно се преборил и за кмет на Сандански. Мнозина в града още не имат вяра какъв брой шеметно се е развила кариерата му, само че това са обстоятелствата. През 2020 година даже го отличили като „ Кмет на годината “ в категория „ Средни общини “! Друг е въпросът, че сходни трофеи у нас се купуват, а не се дават по заслуги.

 

Само че година по-късно Мравката се оказал в ареста, тъй като го уличили че върти търговия с гласове в навечерието на изборите. Полицията, евентуално по сигнал, го спряла на пътя за село Склаве. Това се случило ден-два преди изборите през ноември 2021 година В Аудито на кмета Стоянов намерили 56 листата с имена на хора, обитаеми места и числа, както и над 2000 лв.. Мравката пренощувал в ареста, сякаш почнала и досъдебна инспекция за избирателен вземане-даване. Намерили се очевидци, които твърдели, че изборната търговия се вихри в ресторанта на село Склаве. Те обърнали внимание на събитието, че преди ареста в колата дружно с Мравката бил и кметът на селото Павел Пъхнев.

 

Ефектът от този арест обаче е нулев. Атанас Стоянов декларирал, че описите, открити от полицията, в действителност са му подхвърлени а цялата история е съшита с бели конци, с цел да бъде дискредитиран като кмет, освен това на Вътрешна македонска революционна организация! Така и не станало ясно кой му е „ подхвърлил ” тези описи, историята била небрежно потулена и забравена. И ето в този момент Мравката още веднъж ще нападна кметското кресло. Според осведомени рамо в тази конкуренция ще му удари неговият другар Яне Янев, позабравеният към този момент началник на онази злощастна партия РЗС, който даже беше премиерски консултант по битката с корупцията. Сега, по думите на осведомени, Яне Янев е основен съветник на кмета Стоянов, който пък му спомага да развива животновъдния си бизнес, в това число и върху ливади общинска благосъстоятелност. Напук на слуховете сред тях няма гей връзки – свързва ги само финансовото благоденствие.

 

В прилежащия Петрич имат не по-малко атрактивен претендент за кмет, освен това самостоятелен и подсилен от Българска социалистическа партия. Той е младият Любчо Минев, който в този момент е общински консултант от локалната сглобка сред Движение за права и свободи и БСДП. При това Любчо е момче от сой – наследник е на някогашния митничар легенда Марио Минев, който е и началник на Движение за права и свободи в Петрич! Само да отбележим, че преди него на този пост се подвизава някоя си Атушка Матева, внучка на комуниста Антон Попов, разстрелян

с Вапцаров, която откакто си урежда тапия от Благоевград става дипломатка и в този момент е втори секретар в посолството във Виетнам, неразбираемо с каква подготвеност.

 

Кандидат-кметът Любчо Минев към момента не се е изстрелял толкоз надалеч като Атушка Матева, само че бъдещето е пред него. Като се има поради какъв брой деятелен е неговият татко Марио Минев, може да се чакат чудеса и от сина.

 

Да уточним, че през днешния ден семейството на Марио Минев има най- скъпите парцели в центъра на Петрич, хотели по Черноморието, а също и здравни центрове. Иначе Марио Минев сякаш е все на мушката на ГДБОП още от началото на кариерата си като митничар на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ”. Тогава ченгетата получили сигнали, че той е в бизнес връзки с Косьо Самоковеца. Нещо пвече, съгласно оперативна информация, Минев събирал парите от така наречен „ Златен триъгълник “, който включва трите ГКПП-та – „ Кулата, „ Златарево " и „ Станке Лисичково ”. След това предавал сумите на Самоковеца, а той ги предоставял на „ олимпиеца “ Славчо Христов. По-нататък парите заминавали към елита на тогавашното Съюз на демократичните сили. Необходимо е да уточним, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “ цените били по-ниски, тъй като трасето към Македония не е по този начин оживено, както на „ Кулата “.

 

В полицейски отчети от това време се твърди, че сумите били излъчени от Марио Минев по предписание на самия Иван Костов. При това ги получавал освен Славчо Христов, само че и

Христо Бисеров, до момента в който не изпаднал от Съюз на демократичните сили.

 

Самият Марио Минев станал митничар още по комунистическо време, в края на 80-те години, като тогава минавал за протеже на Елка Владова, по това време зам.-шеф на Агенция „ Митници ”. Уволнен е през 2006 година И макар, че формалните заплати на митничарите тогава са доста ниски, Минев съумял доста да се замогне. Семейството му приватизирало здания с магазини в центъра на Петрич, комплекс „ Яворите ”, Националната спортна база „ Цар Самуил " в Петрич, Специализираната болница за рехабилитация, която трансформирали в хотел.

Спортната базата обаче била занемарена и през 2014 година спортното министерство поставило завършек на контракта с семейството на някогашния митничар.

 

Минев купил и хотели по Северното Черноморие, а също и здравни центрове. Когато Коце Маца е подгонен от полицейските служби по света, парцелите му минали под ръководството на неговия съгражданин Марио Минев. Разбира се против топ митничаря през годините се водят и някакви следствия, само че всички те приключват с цялостно крушение. и до момента в който слуховете го свързват със Съюз на демократичните сили и даже го назовават „ касичка ” на Иван Костов, брачната половинка на Минев – Величка преди години става съветничка в Общината в Петрич от листата на Съюза на комунистите! При такава фамилна история за какво в този момент синът на Любчо Минев да не се опитва за кмет на Петрич с поддръжката на Българска социалистическа партия?!

Инфо: Уикенд

Тагове: Марио Минев Любчо Минев Сандански Петрич Атанас Стоянов-Мравката Иван Костов Атушка Матева Марио Тагарински Павел Пъхнев Румен Радев Яне Янев РЗС
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР