Очевидна истина е, че ако България се отдалечава от унгарско-руско-китайския

...
Очевидна истина е, че ако България се отдалечава от унгарско-руско-китайския
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Ако България се отдалечава от унгарско-руско-китайския ”модел”, ще става все по-подредена

Очевидна истина е, че в случай че България се отдалечава от унгарско-руско-китайския " модел ", тя ще става все по-развита и подредена.

 

Има неща, които е явно, че ще се случат. И е ясно, че e по този начин от години, генерации или даже от епохи. Затова намирам за занимателно по какъв начин някои хора, когато тези явни неща се случат, се оказват същински изумени: „ Ама по какъв начин по този начин стана? ”.

Напоследък такива явни и от дълго време предстоящи – и несметно предричани – неща се случват съвсем всеки ден. Да вземем единствено няколко от тях и да стартираме, тук в Европа, с омръзналия на всички Виктор Орбан, написа още Дайнов.

 

Защо Унгария падна по нос

 

Всеки, който най-малко малко е схванал от рухването на комунистическите стопански системи в Европа, както и на бандитските такива в Латинска Америка в последния половин век – всеки подобен, колкото и да е не-специалист, знаеше, че стопанската система на Унгария ще падне по нос. Няма по какъв начин да не падне, откакто съчетава черти на комунистическото обмисляне (контрол върху цените) с подходи на гангстерска стопанска система – като да вземем за пример главната част от обществените фондове да бъде присвоявана от обкръжението на Виктор Орбан.

 

Тази структура сега се срутва, тъй като нямаше по какъв начин да не се срине. Когато въведеш тавани на цените, продуктите просто изчезват. По бензиностанциите на Унгария липсва гориво. Магазините вкарват ограничавания върху продажбите на базисни неща като брашно, яйца, мляко, картофи. Цената на газа е най-високата в Европа, защото към всички останали нелепици в стопанската система си Унгария добави и монополна взаимозависимост от „ Газпром “.

 

А не беше толкоз от дълго време, когато Орбан се надсмиваше над европейските страни, откачащи се от съветската зависимост; и им обещаваше, когато премръзнат през зимата, да им даде от съветския си газ… Започват да мръзнат, обаче, самите унгарци, чак в този момент разбиращи, каква е цената на дружбата с братска Москва. За всички останали страни от Европейски Съюз, откачили се от „ Газпром “, цената на газа – несъмнено – пада. Пада и инфлацията, в това число в България. И на никое място, несъмнено, няма недостиг на брашно или яйца.

 

Това развиване на нещата в Унгария беше най-малко от две-три години толкоз явно, колкото беше явно през 2020 година, че в случай че Борисов не падне от власт скоро, в България ще се случи същото и по същите аргументи: чудовищни обири на запаси и цялостна взаимозависимост от „ Газпром “.

 

Кризата в Китай

 

Аналогични и също толкоз предстоящи неща се случват в Китай. На всички хора, способни да разсъждават, е ясно от най-малко една петилетка, че китайската стопанска система пътува към затъване и затихване. Чудовищният, невиждан в историята на човечеството китайски дълг, потопен най-вече в строителството на бетонни уроди, които сега са взривявани заради ненужност, гарантираше големи, екзистенциални проблеми.

 

Китайците, обаче, под мъдрото управление на Комунистическата партия, прибавиха към тези проблеми нелепата политика на „ нулева приемливост ” към Ковида. Освен че предизвика първите протести от 1989 година насам, и затвори работната мощ, с което нанесе удар по производството, тази политика остави голямо население без две отбрани срещу заболяването. Първо, то остана без имунизационна отбрана, защото китайската ваксина се оказа тъкмо толкоз ефикасна, колкото армията на Путин. Второ, популацията остана без личен имунитет, защото поради „ нулевата приемливост ” хората не прекараха. И когато тази политика бе вдигната заради опасността от гражданска война, популацията всеобщо се разболя. Всеки може да си показа, какво значи това за стопанската система.

 

Ако човек е слисан от гореописаните случки в Унгария и Китай, това значи, че в последните десетилетия той е вярвал в гениалността на Путин, в плоскостта на Земята и в „ пет-жито “ (5 G) на „ Бил Гейц ”, ориентирано към всеки български родолюбец, с цел да го трансформира в „ жендър ”.

 

Виктор Орбан беше уверен, че е най-големият шмекер в историята и безспир ще изпомпва запаси както от Европейски Съюз, по този начин и от Русия. Си Дзинпин беше уверен, че страната му скоро ще настигне Съединени американски щати стопански и ще ги измести политически. Владимир Путин (да стигнем и до него) беше уверен, че също като двуметровия Петър Велики прави велика империя.

 

Защо истината постоянно си пробива път

 

Днес виждаме онази упорита истина, която от години прозираше зад тези детски заблуди на безпомощно самовлюбени мъже. Ако Орбан и Си останат отпред на Унгария и Китай, стопанските системи на тези две страни ще потънат със скоростта на „ Титаник ”. Ако Путин остане отпред на Русия, тя ще престане да съществува като страна. И назад: до момента в който да вземем за пример България продължава да се отдалечава от унгарско-руско-китайския „ модел ”, тя ще става все по-развита и подредена.

Знам, какво си мислят несъгласните: „ Скоро Тръмп отново ще стане президент и ще видиш ти ”. Навремето един ми обясняваше на улицата нещо сходно – „ Волен като вземе властта и ще видиш ти “.

 

Нито тогава видях, нито в този момент ще видя. Доналд Тръмп няма да стане президент, нито скоро, нито – в миналото. Защото ще дава показания пред Федерален съд в опит да се измъкне от едни 80-90 години затвор. Подобна вероятност несъмнено прозира в бъдещето и на Орбан, и на Си, и на Путин.

 

Продължавам да настоявам: нещата отиват на добре. Не слушайте истериците; те преследват цели, измежду които не е вашето благоденствие. Това са, въпреки всичко, явни неща.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР