Очакват се повишения на речните нива заради снеговалежите, посочва анализът

...
Очакват се повишения на речните нива заради снеговалежите, посочва анализът
Коментари Харесай

Очакват се повишения на речните нива

Очакват се покачвания на речните равнища поради снеговалежите, показва анализът на хидрологичната конюнктура, оповестяват от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

През миналото денонощие равнищата на по-голяма част от следените реки в дунавския район са се повишили или са останали без основни промени. Водните количества на реките в басейна са към праговете за междинни води.

Започна следено изпускане на бент. "Цанков камък "

В резултат на превалявания от влажен сняг и отчасти снеготопене, водните равнища на следените реки в басейна ще се покачват. По-значителни ще бъдат покачванията във водосбора на р. Огоста и източно от р. Вит.

Очаква се на 26 март водните равнища на реките във водосборите на р. Янтра, р. Русенски Лом и Добруджанските реките да се покачат вследствие на отчасти снеготопене. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

По отношение на положението на реките в черноморския басейн равнищата са останали без основни промени. Регистрираните съмнения на речните равнища в басейна са от -2 см до +8 см. Водните количества на реките в басейна са под праговете за междинни води

. Днес и на следващия ден вследствие на превалявания от дъжд ще има незначителни покачвания на водните равнища на р. Камчия и южночерноморските реки.

На 25 и 26 март речните равнища ще се намаляват. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание. В източнобеломорския басейн равнищата на по-голямата част от следените реки са се повишили. Водните количества на реките в басейна са към и над праговете за междинни води. С водни количества към праговете за високи води са р. Тунджа при Павел Баня, р. Чепинска при Велинград, р. Чепеларска при Бачково и р. Арда при с. Вехтино.

Дъждовете покачват още равнището на бент. Студена

Днес и на следващия ден вследствие на превалявания от дъжд и отчасти снеготопене ще има незначителни покачвания на водните равнища в междинното и долното течение на р. Марица и р. Арда. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание. В западнобеломорския басейн равнищата на следените реки са се повишили или са останали без основни промени.

Отчетените промени на речните равнища в басейна за водосбора на р. Места са от -1 см до +8 см и за водосбора на р. Струма от -12 см до +12 см. Водните количества на реките са към праговете за междинни води. С водни количества към праговете за високи води е р. Елешница при с. Ваксево и р. Лебница при с. Лебница.

През днешния и утрешния ден вследствие на превалявания от дъжд и отчасти снеготопене ще има незначителни покачвания на водните равнища в междинното и долното течение на р. Струма и р. Места. На 25 и 26 март покачвания може да има в долните елементи на водосборите вследствие на снеготопене. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР