Очакват ни слънце и жеги до минусови градуси, дъжд и

...
Очакват ни слънце и жеги до минусови градуси, дъжд и
Коментари Харесай

Задава се типична пролетна седмица

Очакват ни слънце и жеги до минусови градуси, дъжд и даже сняг тук-там

Към този миг и двата съществени метео модела (ЕС и GFS) предвиждат, че идва ново захлаждане и слаби снеговалежи в планините и тук-там по високите западни полета, сочи прогнозата на

След студеното време в понеделник, от вторник дневните температури ще се покачат, само че стоплянето няма да е за дълго. Нов подред леден атмосферен фронт и циклон ще дефинират облачното и дъждовно време над нашата страна. Текущите прогнози са даже за предстоящи снеговалежи, само че те ще са по високите западни полета и планините.

Времето във вторник

Във вторник времето ще е с раздрана, най-вече висока облачност и с доста слънчеви часове. Вятърът ще е югозапад и дневните температури ще се покачат. Остава студено в утринните часове.

Очакваме ниски мартенски температури, като в котловините от Западна и Централна България термометрите заран ще се намалят до минус 2-5 градуса! В равнините също ще е студено, като се покачва и вероятността от слани, само че следобяд оптималните градуси към този момент ще са сред 16-21°С.

Времето в сряда

Очакваме повреждане на времето и преминаващ средиземноморски циклон.

През деня в сряда от запад облачността ще се усили и над западните и северозападни региони ще завали и дъжд, като до вечерта преваляванията ще обзет по-голямата част от страната. По-значителни по количества се чакат през нощта против четвъртък над южна и Югоизточна България.

Температурите в страната ще са в необятни граници, като по-студено ще е над крайните северозападни региони – 8-9°С, а над останалата част от страната температурите ще са сред 13-16°С.

Следобед вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще се намаляват. Със захлаждането по високите западни полета и в планините ще падне и мартенски сняг.

Времето в четвъртък и петък

В четвъртък преваляванията от запад над централните и западните региони последователно ще стопират, само че ще се задържи най-вече облачно и студено. Дъждове се чакат над Източна България, като по-значителни по количества ще са те над североизточната част от страната. Над планините ще превалява и слаб сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 2° и 6°, а оптималните - сред 4° и 10°.

Времето в петък ще се усъвършенства. Облачността над страната ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево. Ще стартира и покачване на температурите, като предстоящите оптимални стойности ще са сред 12-14°С. Ще духа слаб западен вятър.

Времето през уикенда

Ще е най-вече слънчево със слаб източен вятър. Температурите ще се покачват. В утринните часове към водните басейни ще има условия и за намелена видимост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР